Search
Close this search box.
Alles over Nicky, de zoon van René van der Gijp

FC Afkicken, studie en de vriendin van Nicky van der Gijp: alles over de ‘zoon van’

Je hoeft zijn aanstekelijke lach maar te horen of je mondhoeken krullen op, maar René van der Gijp is niet langer de enige Van der Gijp die naam maakt in de voetbaljournalistiek. Zijn zoon Nicky van der Gijp gaat als een raket. Alles wat je van hem moet weten!

In het kort:

Nicky van der Gijp lijkt op zijn vader

Allereerst de reden dat we dit artikel schrijven: René van der Gijp is de vader van Nicky van der Gijp. Samen met Daniëlle Sijthof kreeg René zoon Nicky. Maar lijkt Nicky ook een beetje op zijn pa? “Ik lijk op mijn vader, maar er zijn zeker ook verschillen”, vertelde hij in een interview met 078 Magazine. “Ik denk dat ik een stuk genuanceerder en rustiger ben. In zijn humor heeft hij minder een rem. Ik denk dat ik misschien iets meer nadenk over wat ik zeg. We zijn allebei voetbalgek en kijken niet vanuit diepe analyses of statistieken, maar als liefhebber.”

Lees ook: Deze blondine is de nieuwe vriendin van Van der Gijp

Nicky van der Gijp is de zoon van René van der Gijp
©Instagram: @Nickyvandergijp

Nicky combineert studie met werk

Nicky van der Gijp deelt dezelfde passie voor het voetbal als zijn vader. Daarom wist hij direct na zijn middelbare school al dat hij ook de sportwereld in wilde. Daarom startte hij een opleiding Journalistiek aan de Fontys Hogeschool. Dat leverde hem ook al snel een baantje op in de voetbaljournalistiek, daarover later meer. In 2021 wisselde Nicky van opleiding en ging hij Communicatie studeren in Rotterdam. Dat combineert hij met een bijbaantje bij Picnic. Nicky woonde altijd samen met zijn vader in Dordrecht, maar heeft inmiddels een eigen optrekje gevonden.

Nicky van der Gijp studeert Communiatie en werkt bij FC Afkicken en Picnic
©Instagram: @Nickyvandergijp

Nicky maakt naam bij FC Afkicken

De eerste stappen in de journalistieke wereld zette Nicky bij FC Afkicken, een bedrijf gespecialiseerd in voetbalpodcasts. Daarin is hij regelmatig te horen als analist/duider van voetbalzaken. En dat hij daar zeer succesvol mee is, blijkt wel uit het feit dat FC Afkicken vorig jaar was genomineerd bij de RadioRing voor beste podcast van Nederland. In de finale moesten Van der Gijp en co het afleggen tegen Formule 1 aan Tafel. En ook bij dat soort gala’s lijkt Nicky op zijn vader. “De uitreiking was één groot circus. Ik weet niet of wij daar echt tussen pasten, maar we hadden er wel vertrouwen in. Dat F1 aan Tafel won, was een grote verrassing.”

Nicky van der Gijp heeft een podcast bij FC Afkicken
©Instagram: @Nickyvandergijp

De manier waarop Nicky bij FC Afkicken is gekomen, is ook wel een bijzonder verhaal. In de coronaperiode vulde Nicky zijn tijd met Twitterspaces. Voor de boomers onder ons: dat is een functie op Twitter (Nu X) waarmee je een room kan maken, waarin mensen met elkaar over een bepaald onderwerp kunnen praten. Nicky maakte spaces over voetbal en op een dag kwam Neal Petersen, de eigenaar van FC Afkicken, ook meepraten over een voetbalonderwerp. Daarin raakte hij overtuigd van de kwaliteiten van Nicky, ze dronken snel daarna een kop koffie en binnen no-time was Nicky onderdeel van de FC Afkicken-familie.

De vriendin van Nicky van der Gijp

Nicky van der Gijp was een tijdje samen met Roos Kastelijn, maar heeft inmiddels een nieuwe vriendin aan de haak geslagen. Hij heeft op dit moment een relatie met Elisa van Zelm. Elisa studeert net als Nicky in Rotterdam. Ze heeft al een bachelor Rechtsgeleerdheid op zak en is op dit moment bezig met een master strafrecht. Oh ja, en Elisa is een enorme studiebol, want ze volgt op dit moment nóg een opleiding: Recht en Bedrijfskunde. Het is maar te hopen dat Elisa aan het einde van de dag niet ‘moe’ is van al dat leren.

Elisa van Zelm is de vriendin van Nicky van der Gijp
©Instagram: @Nickyvandergijp

Van der Gijp ooit getalenteerd E-sporter met FIFA

Tot slot heeft Nicky van der Gijp nóg een verborgen talent. Hij is namelijk heel goed in de videogame EA Sports FC (vroeger FIFA). Op zijn negentiende deed hij mee aan de serie The Next E-Talent: Team Gullit. Daarnaast won hij in 2020 het Feyenoord-FIFA-toernooi. Maar nu hij zo druk is met zijn opleiding, bijbaantjes en zijn vriendin, staat het E-sporten even op een lager pitje. “Ik denk dat ik het nog wel kan, maar er is zoveel veranderd in mijn leven sindsdien. Ik ging op mezelf wonen, een andere studie doen. Ik hoorde bij de beste twintig FIFA-spelers van Nederland, maar dacht niet – hoewel ik vol van zelfvertrouwen was – dat dat het waard was om al mijn tijd aan te spenderen en andere dingen opzij te schuiven.”

Nicky van der Gijp wilde ooit E-sporter worden
©Instagram: @Nickyvandergijp

ook interessant

Meer dan 125.000 likes kreeg ze al op het kiekje en het is niet moeilijk te zien waarom....

Louis van Gaal wordt analist langs de lijn bij de internationale wedstrijden die Ziggo Sport uitzendt. De voormalig...

Lionel M. moet binnenkort voor de rechtbank in Barcelona verschijnen omdat hij en zijn vader tussen 2006 en...

Hij is dan wel een kilo of vijftien te zwaar, technisch is hij zeker. De Braziliaanse Diogo Felipe...

Het gaat weer iets beter met Manchester United. Ook buiten het veld hebben de spelers het naar hun...

Net als vorig jaar trok Johan Derksen ook dit seizoen zijn arsenaal beledigingen uit de kast. Eljero Elia...