Search
Close this search box.
Veltman

‘Neerhalen doorgebroken speler geen rood meer’

Het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalbond (UEFA) heeft zich tijdens een bijeenkomst in het Spaanse Bilbao uitgesproken voor de afschaffing van de zogenaamde ‘drievoudige straf’.

Dat wil zeggen dat als een verdediger of de doelman binnen de zestien een overtreding maakt op een doorgebroken speler niet meer driedubbel gestraft zal worden. Nu zijn een strafschop, een rode kaart en een automatische schorsing in in de meeste gevallen de straffen die een verdediger of keeper krijgt.

De UEFA is echter van mening dat dat een te zware straf is en vraagt om een geel in plaats van een rode kaart, waardoor de schorsing ook wegvalt. Een penalty, en dus een grote doelkans, is zwaar genoeg volgens de voetbalbond.

Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA, geeft aan dat de vraag aan de International Football Association Board overgebracht zal worden, die zich over spelregels buigt. Normaal gesproken behandelt de IFAB het dossier op zijn jaarlijkse vergadering die op 28 februari begint.

ook interessant

Dat is ook wat: heeft Hans Kraay jr. na zijn vertrek bij SBS6 net een flitsende doorstart gemaakt...

Dat moet even schrikken zijn geweest voor Siem de Jong: toen de Ajax-aanvoerder arriveerde op het trainingskamp van...

De scheidsrechters moeten nog een beetje wennen aan de zogenaamde vrije trappenspray. Bij het duel tussen Portugal en...

Het gebeurt met enige regelmaat dat een dier op het veld komt bij wedstrijden, vooral bij Heracles Almelo...

Barcelona moet op zoek naar een nieuwe trainer. Na afloop van de wedstrijd Barcelona – Atletico Madrid (1-1),...

Max Verstappen is vanmorgen tijdens de GP van Japan op een knappe tweede plaats geëindigd. De jonge Nederlandse...