Search
Close this search box.
Veltman

‘Neerhalen doorgebroken speler geen rood meer’

Het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalbond (UEFA) heeft zich tijdens een bijeenkomst in het Spaanse Bilbao uitgesproken voor de afschaffing van de zogenaamde ‘drievoudige straf’.

Dat wil zeggen dat als een verdediger of de doelman binnen de zestien een overtreding maakt op een doorgebroken speler niet meer driedubbel gestraft zal worden. Nu zijn een strafschop, een rode kaart en een automatische schorsing in in de meeste gevallen de straffen die een verdediger of keeper krijgt.

De UEFA is echter van mening dat dat een te zware straf is en vraagt om een geel in plaats van een rode kaart, waardoor de schorsing ook wegvalt. Een penalty, en dus een grote doelkans, is zwaar genoeg volgens de voetbalbond.

Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA, geeft aan dat de vraag aan de International Football Association Board overgebracht zal worden, die zich over spelregels buigt. Normaal gesproken behandelt de IFAB het dossier op zijn jaarlijkse vergadering die op 28 februari begint.

ook interessant

FC Oss-keeper Rodney Ubbergen ruilde zijn vriendin Kim Feenstra onlangs in voor zijn ex, met wie hij een...

Adam Johnson moet momenteel wel de minst geliefde voetballer van Engeland zijn. De aanvaller bekende afgelopen week dat...

De samenvattingen van het Nederlandse voetbal blijven de komende drie jaar nog bij de NOS te zien. Dat...

Adam Maher ligt onder vuur. Het roddelblad Weekend bracht deze week foto’s naar buiten van Maher, die zich...

De verleidingen zijn natuurlijk groot als je op trainingskamp gaat naar een Turkse badplaats, maar een speler van...

Haalt Philip Cocu hier een enorme versterking binnen voor PSV of werkt Robin van Persie, speler bij Manchester...