Search
Close this search box.
Knipsel

Neergestoken Ajax-fan is zoon van Evangelist

Zes Ajax-fans werden afgelopen woensdag aangevallen door fans van AC Milan. Zes van hen belandden zelfs in het ziekenhuis door messteken. Onder hen was David, één van de zestien kinderen van Evangelist Joop van Ooijen.

Een Ajax-hooligan die zoon is van een man die door het leven gaat met als motto ‘Jezus redt’, je zou het niet verwachten. “Ik heb al zo vaak gezegd dat hij zich niet in die kringen moet begeven. Dan weet je dat je dit soort risico’s loopt,’ vertelt Van Ooijen senior. “Maar wat moet ik dan? Je kunt je kinderen nu eenmaal niet aan een touwtje vastbinden. Hem een pak slaag geven kan ook niet, want dan staat hier de politie voor de deur. Wie weet is dit een wake-upcall voor hem, ik hoop het.”

Vanuit het ziekenhuis vertelt David wat er volgens hem woensdagavond gebeurde: “We waren met een groepje van een man of tien op weg naar San Siro, pas rond zeven uur. We misten namelijk de corteo, de gezamenlijke optocht van Ajax-fans naar het stadion. Vanuit het niets werden we op een pikdonkere plek overvallen door een groep van misschien wel dertig gemaskerde mannen, op een paar honderd meter van het stadion. Ze hadden enorme messen bij zich, van ik denk wel 20 centimeter. Sommigen hadden zelfs in beide handen een mes. Bij mij spoot het bloed zo uit mijn kont, echt niet normaal. Die gasten duwden ook brandende fakkels tegen ons aan. Het was een enorme chaos.”

Hoewel zijn vader anders hoopt: het steekincident zal David niet uit de voetbalstadions weghouden. “Nee hoor, ik blijf naar Ajax gaan. Voor Ezra ligt dat anders. Hij heeft tegen mij gezegd nooit meer een voetbalwedstrijd te bezoeken.”

ook interessant

Enkele supporters van NEC konden niet verkroppen dat hun team in Arnhem werd geklopt door Vitesse. De fans...

Iedere voetballer zal er van dromen: de fans van een grote voetbalclub die hem luidkeels toezingen. Laat het...

Arséne Wenger kan als Arsenal-coach op steeds meer kritiek rekenen en ook in zijn privéleven gaat het hem...

Vorige week woensdag zette Mesut Özil zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij Arsenal. Vanaf het moment dat...

Argentinië speelde gisteravond een oefenwedstrijd tegen Trinidad & Tobago, een voetbaldwerg. Er was vooraf dus flink wat ontzag...

Frank de Boer heeft nog geen interesse in Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Los van het...