Search
Close this search box.
Knipsel

Neergestoken Ajax-fan is zoon van Evangelist

Zes Ajax-fans werden afgelopen woensdag aangevallen door fans van AC Milan. Zes van hen belandden zelfs in het ziekenhuis door messteken. Onder hen was David, één van de zestien kinderen van Evangelist Joop van Ooijen.

Een Ajax-hooligan die zoon is van een man die door het leven gaat met als motto ‘Jezus redt’, je zou het niet verwachten. “Ik heb al zo vaak gezegd dat hij zich niet in die kringen moet begeven. Dan weet je dat je dit soort risico’s loopt,’ vertelt Van Ooijen senior. “Maar wat moet ik dan? Je kunt je kinderen nu eenmaal niet aan een touwtje vastbinden. Hem een pak slaag geven kan ook niet, want dan staat hier de politie voor de deur. Wie weet is dit een wake-upcall voor hem, ik hoop het.”

Vanuit het ziekenhuis vertelt David wat er volgens hem woensdagavond gebeurde: “We waren met een groepje van een man of tien op weg naar San Siro, pas rond zeven uur. We misten namelijk de corteo, de gezamenlijke optocht van Ajax-fans naar het stadion. Vanuit het niets werden we op een pikdonkere plek overvallen door een groep van misschien wel dertig gemaskerde mannen, op een paar honderd meter van het stadion. Ze hadden enorme messen bij zich, van ik denk wel 20 centimeter. Sommigen hadden zelfs in beide handen een mes. Bij mij spoot het bloed zo uit mijn kont, echt niet normaal. Die gasten duwden ook brandende fakkels tegen ons aan. Het was een enorme chaos.”

Hoewel zijn vader anders hoopt: het steekincident zal David niet uit de voetbalstadions weghouden. “Nee hoor, ik blijf naar Ajax gaan. Voor Ezra ligt dat anders. Hij heeft tegen mij gezegd nooit meer een voetbalwedstrijd te bezoeken.”

ook interessant

Hij zal het nooit hardop zeggen, maar Frank de Boer heeft wel degelijk grote ambities in Europa. De...

Feyenoord had duidelijk meer verwacht van de rentree van Otman Bakkal in de Kuip. De speler kwam op...

Dafne Schippers hoeft de komende tijd niet op een houtje te bijten. De sprintster is door haar goede...

Cristiano Ronaldo mag zichzelf dan misschien zien als wereldberoemde superster, in de Verenigde Staten staat hij vooral bekend...

Guus Hiddink is terug bij PSV: de trainer gaat Philip Cocu bijstaan als adviseur in de moeilijke periode...

Hooligans uit Chili hebben het Maracanâ-stadion in Rio de Janeiro flink gemolesteerd voor aanvang van de wedstrijd Chili...