Search
Close this search box.
Nederlandse voetbal in gevaar

‘Nederlandse voetbal in gevaar’

Het is er alles aan gelegen dat de Nederlandse clubs dit seizoen resultaat boeken in Europa. Nederland staat gevaarlijk laag op de coëfficiëntenlijst van de UEFA en dat ziet de KNVB als een groot probleem, meldt het AD.

Mochten er opnieuw veel clubs vroegtijdig uitgeschakeld worden in de Champions League en de Europa League, dan komt het rechtstreekse ticket voor het miljoenenbal ernstig in gevaar.

Nederland staat nu nog op een tiende plaats op de lijst, maar dat is vooral vanwege de goede resultaten in het seizoen 2011/2012. Dat jaar wordt op de nieuwe ranglijst niet meer meegeteld en nieuwe resultaten zijn dus van groot belang. Vallen we buiten de top-12, dan moet ook de kampioen van de Eredivisie zich voortaan via voorrondes zien te plaatsen voor de Champions League.

De KNVB luidt de noodklok en wil voorkomen dat Nederland te ver afzakt in Europa.

“Internationale wedstrijden op hoog niveau zijn essentieel voor spelers en trainers”, zegt Jelle Goes, technisch directeur van de KNVB. “Spelen Nederlandse voetballers minder internationale wedstrijden, dan heeft dat ook weer invloed op het Nederlands elftal. Europa Cup spelen is ook reizen. Vliegtuig in, vliegtuig uit. Een niet te onderschatten onderdeel van het leven als internationale prof. Dit is een van de pijnpunten die bij ons hoog op de agenda staan.”

ook interessant

Een wedstrijd in de E’tjes tussen amateurclubs Den Hoorn en Haaglandia werd gisteren bruut verstoord door een onverlaat...

Bondscoach Louis van Gaal heeft er werkelijk geen goed woord over voor de manier waarop hij in het...

Het temperament van Sergio Ramos is bekend en dat levert de verdediger in wedstrijden nogal eens een kaart...

België hoopt vanavond net als het Nederlands elftal een plek in de kwartfinales van het WK te bemachtigen....

De bezoekers van het EK Allround & Sprint werden vanavond opgeschrikt door een schietpartij. Een man nam op...

Het nieuwe uitshirt van Ajax is definitief bekendgemaakt. Het eerder uitgelekte shirt is ook daadwerkelijk het nieuwe uittenue...