Search
Close this search box.
Nederlandse voetbal in gevaar

‘Nederlandse voetbal in gevaar’

Het is er alles aan gelegen dat de Nederlandse clubs dit seizoen resultaat boeken in Europa. Nederland staat gevaarlijk laag op de coëfficiëntenlijst van de UEFA en dat ziet de KNVB als een groot probleem, meldt het AD.

Mochten er opnieuw veel clubs vroegtijdig uitgeschakeld worden in de Champions League en de Europa League, dan komt het rechtstreekse ticket voor het miljoenenbal ernstig in gevaar.

Nederland staat nu nog op een tiende plaats op de lijst, maar dat is vooral vanwege de goede resultaten in het seizoen 2011/2012. Dat jaar wordt op de nieuwe ranglijst niet meer meegeteld en nieuwe resultaten zijn dus van groot belang. Vallen we buiten de top-12, dan moet ook de kampioen van de Eredivisie zich voortaan via voorrondes zien te plaatsen voor de Champions League.

De KNVB luidt de noodklok en wil voorkomen dat Nederland te ver afzakt in Europa.

“Internationale wedstrijden op hoog niveau zijn essentieel voor spelers en trainers”, zegt Jelle Goes, technisch directeur van de KNVB. “Spelen Nederlandse voetballers minder internationale wedstrijden, dan heeft dat ook weer invloed op het Nederlands elftal. Europa Cup spelen is ook reizen. Vliegtuig in, vliegtuig uit. Een niet te onderschatten onderdeel van het leven als internationale prof. Dit is een van de pijnpunten die bij ons hoog op de agenda staan.”

ook interessant

Het avontuur van Ibrahim Afellay bij Barcelona is voorbij. De Spaanse topploeg heeft laten weten dat de 28-jarige...

Helaas voor Arjen Robben, de titel van sportman van het jaar gaat aan zijn neus voorbij. De Bayern-aanvaller...

De beste Formule 1-coureur ter wereld neemt natuurlijk geen genoegen met de eerste de beste boerenmeid. Klopt: racer...

Er zijn meerdere redenen waarom voetballers het Manchester United trainingspak zo graag dragen. Iedereen heeft wel een mening...

Francesco Totti is in Rotterdam! De oude meester neemt het morgenavond met ‘zijn’ AS Roma op tegen Feyenoord....

Enkele hoogstaande figuren uit Colombia konden het verlies van gisterenavond maar moeilijk verkroppen en begonnen na wat gescheld...