Search
Close this search box.
nederlandse-olympisch-kampioen-gebruikte-doping

‘Nederlandse Olympisch kampioen gebruikte doping’

Leontien van Moorsel zou, onder meer rond de Olympische Spelen van 2000, epo hebben gebruikt. Dat stelt Peter Janssen, een bekende Nederlandse wielerarts, in een interview met de Volkskrant. De 75-jarige arts doet de onthulling omdat ‘het systeem op de schop moet’.

De Olympisch wielerkampioen en haar echtgenoot zouden Janssen hebben benaderd voor informatie over het middel. Daarna heeft Janssen haar naar eigen zeggen uitgelegd hoe ze het middel moest injecteren. “Ze kwamen buiten  het spreekuur. Ik denk dat ze misschien zes keer zijn geweest.”

“Er zat vaak een hele lange tijd tussen en op het laatst van die consulten werd dan gevraagd of het mogelijk was om een kuurtje epo te proberen”, onthult Janssen. Van Moorsel zou onder meer epo hebben gebruikt in de maanden voorafgaand aan de Olympische Spelen in 2000. Op dat toernooi veroverde ze drie Olympische medailles.

De samenwerking tussen de wielrenster en de arts liep volgens Janssen spaak als Van Moorsel zich niet, zoals afgesproken, in het ziekenhuis laat controleren. Janssen heeft uitgebreid aantekeningen bijgehouden van alle gebeurtenissen, zo stelt hij.

Van Moorsel is bij controles nooit positief bevonden. In een reactie laat ze weten dat ze wel bij Janssen onder behandeling was voor voedingsadviezen.

ook interessant

Iedereen is fan van Zlatan, dus ook de Zweedse koning. De vorst gaat dinsdagavond een vorkje prikken met...

Borussia Dortmund aanvaller Robert Lewandowski ontkent de beschuldigingen van een 17-jarige jongen die zegt dat hij door de...

Fernando Guerrero, waarschijnlijk heb je nog nooit van hem gehoord. Toch was de Ecuadoriaan gisteren verantwoordelijk voor een...

Laat een Ajacied een lijst van voormalig Ajax-verdedigers opstellen, en grote kans dat Toby Alderweireld erop staat. Vijf...

Diego Maradona doet er alles aan om Luis Suárez te verdedigen na zijn beet tegen Chiellini. Hij spaart...

Wist je dat ze atletiek ooit haatte? En weet je wie de vriend van Lieke Klaver is? Vijf...