Search
Close this search box.
nederlandse-olympisch-kampioen-gebruikte-doping

‘Nederlandse Olympisch kampioen gebruikte doping’

Leontien van Moorsel zou, onder meer rond de Olympische Spelen van 2000, epo hebben gebruikt. Dat stelt Peter Janssen, een bekende Nederlandse wielerarts, in een interview met de Volkskrant. De 75-jarige arts doet de onthulling omdat ‘het systeem op de schop moet’.

De Olympisch wielerkampioen en haar echtgenoot zouden Janssen hebben benaderd voor informatie over het middel. Daarna heeft Janssen haar naar eigen zeggen uitgelegd hoe ze het middel moest injecteren. “Ze kwamen buiten  het spreekuur. Ik denk dat ze misschien zes keer zijn geweest.”

“Er zat vaak een hele lange tijd tussen en op het laatst van die consulten werd dan gevraagd of het mogelijk was om een kuurtje epo te proberen”, onthult Janssen. Van Moorsel zou onder meer epo hebben gebruikt in de maanden voorafgaand aan de Olympische Spelen in 2000. Op dat toernooi veroverde ze drie Olympische medailles.

De samenwerking tussen de wielrenster en de arts liep volgens Janssen spaak als Van Moorsel zich niet, zoals afgesproken, in het ziekenhuis laat controleren. Janssen heeft uitgebreid aantekeningen bijgehouden van alle gebeurtenissen, zo stelt hij.

Van Moorsel is bij controles nooit positief bevonden. In een reactie laat ze weten dat ze wel bij Janssen onder behandeling was voor voedingsadviezen.

ook interessant

We hebben absoluut het beste voor met Louis van Gaal, de succesbondscoach die Oranje naar een derde plek...

Opvallend nieuws uit Noord-Korea: de staatsomroep zou de bevolking hebben wijsgemaakt dat het land de WK-finale tegen Portugal...

Andy van der Meyde had tijdens zijn carrière altijd zeer aparte manier om een doelpunt te vieren. De...

Volgens Sky Sports moet Tottenham-trainer Tim Sherwood aan het eind van het seizoen vertrekken. Na afloop van het...

Gisterenavond won Duitsland met overmacht van Brazilië, iets wat niemand had verwacht. Net als bij Spanje v Nederland...

Jasper Cillessen is de grootste droogkloot op de Nederlandse voetbalvelden en trekt die lijn op het interwebz gewoon...