Search
Close this search box.

Nederlands duurste voetballers aller tijden

Nederland mag dan wel een klein kikkerlandje zijn, toch beschikt ons land over grote namen in de internationale voetbalwereld. En iedereen weet natuurlijk dat aan grote namen, grote kostenplaatjes hangen. Het is dan ook niet gek dat er tijdens transferperiodes veel Nederlandse voetballers wisselen van club. De afgelopen jaren zijn er zelfs enkele Nederlandse voetballers voor gigantische bedragen verkocht. Maar niet alleen in transfers gaan grote bedragen om.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om via sportweddenschappen24 te wedden op transfers. Maar goed, terug naar die voetballers. Als je je nu afvraagt wie die duurste Nederlandse voetballers nu precies zijn. Goals and Glamour heeft de allerduurste Nederlandse voetballers voor je op een rijtje gezet.

6. Donny van de Beek

In het seizoen 2018/19 was Donny van Beek een belangrijke scoorder voor Ajax tijdens de Champions League. Manchester United zag toekomst in de sterspeler en kaapte hem in 2020 voor maar liefst 45 miljoen euro weg uit onze hoofdstad. Bij United wist de speler het niet per se ver te schoppen en werd onlangs maar liefst verhuurd aan Everton. Ondertussen is Donny wel weer onderdeel van Manchester United. Echter, moet hij het voornamelijk wel hebben van invalbeurten.

5. Marc Overmars

Met Marc Overmars gaan we een beetje terug in de tijd. Door zijn snelheid stond hij ook wel bekend als Speedy Gonzales. Nu een succesvolle periode bij onder andere Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax en Arsenal deed Barcelona er in 2000 alles aan om de speler naar binnen te halen. Barcelona legden 88 miljoen gulden voor de speler neer. Dit komt neer op zo’n 40 miljoen euro. Na vier jaar voor de club gespeeld te hebben besloot Overmars zijn carrière te eindigen bij zijn favoriet Go Ahead Eagles. Tegenwoordig is Overmars nog steeds een bekende naam in de Nederlandse voetbalwereld als directeur van voetbalzaken bij Ajax Amsterdam.

4. Nathan Aké

Nederlandse voetballers zijn regelmatig populair bij Engelse voetbalclubs. Zo ook Nathan Aké. In 2007 maakte hij een transfer van Feyenoord naar Chelsea. Nadat de club hem meermaals verhuurde, werd zijn stamclub uiteindelijk AFC Bournemouth. In zijn tijd bij de Engelse club wist Nathan zich te ontwikkelen tot een heuse sterspeler. Met als resultaat dat  Manchester City in 2020, 45 miljoen euro overmaakte voor Den Haagse voetballer.

3. Matthijs de Ligt

Toen de Ligt in 2018/19, aanvoerder was bij Ajax was heel Europa zwaar onder de indruk van hem. Clubs stonden voor hem in de rij en zo besloot hij om een transfer te maken naar Juventus. Het seizoen ervoor was hij zelf verantwoordelijk voor de uitschakeling van Juventus waarna de club hem graag aan de selectie toevoegde. Er werd in totaal zo’n 75 miljoen euro voor de Hollander neergeteld. In drie jaar tijd is het hem gelukt om één keer kampioen te worden met de Italiaanse voetbalclub.

2. Frenkie de Jong

Na een topseizoen in 2019 was het niet gek dat veel Europese topclubs er alles aan deden om Frenkie de Jong aan hun selectie toe te voegen. In het seizoen van 2018/19 maakte Frenkie veel indruk toen hij speelde bij Ajax. Met als resultaat dat FC Barcelona 75 miljoen euro neertelde voor de rijzende sterspeler. Het was zelfs zo dat het bedrag nog kon oplopen tot 86 miljoen euro door eventuele bonussen.

1. Virgil van Dijk

We sluiten deze lijst af met de absolute topper Virgil van Dijk. In 2017 begon Virgil zijn avontuur bij Liverpool. Op 27 december van dat jaar kondigde de club aan dat de Nederlander hun team kwam versterken. Als kerstcadeautje poseerde van Dijk voor de kerstboom met een shirt van de club. Met een recordbedrag van 84,4 miljoen euro is dit de nummer 1 van onze lijst met duurste Nederlandse voetballers.

ook interessant

Manchester United-coach Louis van Gaal heeft het niet alleen moeilijk met de Engelse taal maar vindt het blijkbaar...

Misschien herinner je je nog de ludieke actie van Sven Kramer tijdens het Sportgala. De schaatser was samen...

De landstitel lijkt PSV niet meer te ontgaan en dus zijn de voorbereidingen op het kampioensfeest ook al...

Het was gisteren een bizarre dag voor Angèl Di Maria. De Argentijnse aanvaller hoorde vlak voor het duel...

Zlatan is twee wedstrijden geschorst, maar vermaakt zich kostelijk. Hij zocht namelijk de sneeuw op in zijn geboorteland...

Als de president van Mauritanië bij een voetbalwedstrijd komt kijken, wil hij vermaakt worden. De supercupfinale tussen FC...