Search
Close this search box.
Apres-ski in Verbier

Geen skileraar is veilig voor zuipende Nederlanders

We zijn een vies volkje, als we een recent wintersportonderzoek van Expedia mogen geloven. 13.000 mensen uit 13 landen werden ondervraagd over hun gewoontes tijdens een ski-vakantie. En Nederland komt niet echt florisant voor de dag.

Laten we maar bij het begin beginnen: een derde van onze landgenoten ziet de apès-ski als het belangrijkste onderdeel van de wintersportvakantie. Oostenrijk vinden we daarvoor de beste bestemming.

Alcohol lijkt sowieso een vereiste, want 86 procent van de Nederlanders geniet van een alcoholische versnapering op zijn vakantie. Vaak blijft het niet bij een glaasje: een kwart drinkt dagelijks meer dan vijf glazen.

Dan over op de meer ‘kinky stuff’. Eén op de vijf Nederlanders had wel eens seks op de piste, een percentage dat alleen wordt overtroffen door de Belgen (wie had dat gedacht). Eén op de vijf Nederlanders heeft het bovendien wel eens met zijn skileraar, of lerares, gedaan. Dat is meer dan elk ander land.

Gezien ons alcoholgebruik is het dan wel weer grappig dat Nederlanders zich het meest ergeren aan dronken skiërs en ‘gele sneeuw’.

Mocht je tijdens het skiën niet kunnen wachten op de après-ski, vergeet vooral niet te remmen als de berghut in zicht is. Anders krijg je dit soort dingen:

ook interessant

En jij dacht dat Jasper Cillessen er gisteren slecht uit zag? Bereid je dan maar voor… UFC-vechter Matt...

Zlatan Ibrahimovic zou het wel weer eens bij een andere club willen proberen en Manchester United is één...

De Copa America staat al niet bekend als het meest fijnzinnige toernooi ter wereld en ook tijdens het...

PSV kent een dramatisch seizoen, waar dat aan ligt weet ook aanvoerder Georginio Wijnaldum niet: “Misschien moet er...

FIFA 17 komt in september 2016, en dat is voor ons voetbalkenners de normaalste zaak van de wereld....

Maak kennis met Yasmine Driouech. De vrouw die vanuit het niets trouwde met Mohamed Ihattaren, maar ook razendsnel...