Search
Close this search box.
Apres-ski in Verbier

Geen skileraar is veilig voor zuipende Nederlanders

We zijn een vies volkje, als we een recent wintersportonderzoek van Expedia mogen geloven. 13.000 mensen uit 13 landen werden ondervraagd over hun gewoontes tijdens een ski-vakantie. En Nederland komt niet echt florisant voor de dag.

Laten we maar bij het begin beginnen: een derde van onze landgenoten ziet de apès-ski als het belangrijkste onderdeel van de wintersportvakantie. Oostenrijk vinden we daarvoor de beste bestemming.

Alcohol lijkt sowieso een vereiste, want 86 procent van de Nederlanders geniet van een alcoholische versnapering op zijn vakantie. Vaak blijft het niet bij een glaasje: een kwart drinkt dagelijks meer dan vijf glazen.

Dan over op de meer ‘kinky stuff’. Eén op de vijf Nederlanders had wel eens seks op de piste, een percentage dat alleen wordt overtroffen door de Belgen (wie had dat gedacht). Eén op de vijf Nederlanders heeft het bovendien wel eens met zijn skileraar, of lerares, gedaan. Dat is meer dan elk ander land.

Gezien ons alcoholgebruik is het dan wel weer grappig dat Nederlanders zich het meest ergeren aan dronken skiërs en ‘gele sneeuw’.

Mocht je tijdens het skiën niet kunnen wachten op de après-ski, vergeet vooral niet te remmen als de berghut in zicht is. Anders krijg je dit soort dingen:

ook interessant

Maanden leefde je naar dit moment, iedere week zat je trouw op het stoeltje te kijken, met regelmatig...

Mario Balotelli bedreigde vorige week een vrouw omdat ze foto’s nam van zijn Ferrari. De omstreden Liverpool-spits zou zich...

Michael van Praag, de voorzitter van de KNVB, is niet terughoudend in zijn kritiek op FIFA-baas Sepp Blatter....

De Boerinnen Kalender wordt al sinds jaar en dag uitgebracht, en is volgens de makers hét bewijs dat...

Galatasaray-voetballer Didier Drogba stort zich op de onderbroeken. De speler uit Ivoorkust gaat geld verdienen door zich schaars...

Arsenal ging gisteren met 6-3 ten onder tegen Manchester City. Mesut Ozil was daar niet blij mee en...