Search
Close this search box.
oranjefans

Nederlander heeft ‘slechts’ 39 euro over voor WK-titel

Uit onderzoek van ING is gebleken dat Nederlanders gemiddeld slechts 39 euro overhebben voor WK-goud. In Chili, dat in dezelfde poule als Oranje zit, willen de inwoners maar liefst 526 euro betalen om kampioen te worden.

In het onderzoek ‘WKnomie14’ heeft de ING in de grote voetballanden en bij de groepsgenoten van Oranje gevraagd wat inwoners overhebben voor een wereldtitel. In Nederland zegt 77 procent niks over te hebben voor de WK-titel, gemiddeld komen ‘we’ nog wel uit op 39 euro. Alleen in de Verenigde Staten is de titel met gemiddeld 37 euro nog minder waard.

Juan Heinsohn Huala, een Chileense kunstenaar die al 35 jaar in Nederland woont, legt uit waarom zijn landgenoten zoveel over hebben voor de titel: “Het past in de positieve sfeer in Chili. Economisch gaat het land vooruit, politiek is het rustig. Er is een grote mate van zelfvertrouwen en trots.”

En er is veel vertrouwen in ‘La Roja’, de nationale ploeg. “Voor het eerst sinds 1962, toen we in eigen land derde werden, wordt geloofd in een wereldtitel. Het WK is vlakbij, er gaan veel Chilenen naar Brazilië.”

ook interessant

Radamel Falcao deed in het clubblad van Man United een bizarre onthulling, die Engeland op zijn grondvesten zal...

Tragisch nieuws, een jonge Engelse voetballer is gestorven nadat hij na een avondje stappen met zijn ploeggenoten in...

Hansie Hansie die met zijn jasje gooit, het filmpje is inmiddels al honderdduizende keren gezien. Dit weekend kreeg...

Fred Friday is de nieuwste aanwinst van AZ en moest zichzelf dus nog even voorstellen aan zijn nieuwe...

Waarom zou ik me inspannen, als ik zittend ook miljoenen kan verdienen? Dat dacht Henry waarschijnlijk toen hij...

Diego Simeone liet dit weekend zien dat hij niet verlegen zit om vrouwelijke aandacht. De Atletico Madrid-trainer kwam...