Search
Close this search box.
Nederland krijgt Johan Cruijff Stadion

Nederland krijgt Johan Cruijff Stadion

Het heeft even geduurd, maar de naam van Johan Cruijff lijkt nu eindelijk vereeuwigd te worden in een Nederlands voetbalstadion. Het AD kopt vandaag dat de Amsterdam ArenA zo goed als zeker omgedoopt wordt tot Johan Cruijff Stadion.

De gemeente Amsterdam opperde direct na het overlijden van Cruijff al om de voetbaltempel te vernoemen naar de voetballegende, maar Cruijff’s nabestaanden hielden dat toen nog tegen. Na een paar maanden van rouw zijn zij nu alsnog in gesprek over een vernoeming, schrijft het AD.

Er zou nog maar één obstakel zijn: de erven willen niet dat er in de toekomst een willekeurige sponsor naast de naam Johan Cruijff komt te staan. Dat zorgt voor tegenstand bij de aandeelhouders, die een mogelijke inkomstenbron niet willen blokkeren.

Nederland krijgt Johan Cruijff Stadion
© Pro Shots
Nederland krijgt Johan Cruijff Stadion
© Pro Shots

ook interessant

Da’s lekker, die verrassende successen na de malaise van de afgelopen dagen: na het goud voor zwemster Sharon...

Feyenoordfan Rob Hageraats heeft er zeven wedstrijden voor het einde zo veel vertrouwen in dat zijn club landskampioen...

Wanneer we het over schaatsbeauty’s hebben, valt het gesprek meestal op Olympisch kampioene Suzanne Schulting. Ook marathon-specialist Irene Schouten...

Nicolai Boilesen is opgenomen in het elftal van de week in de Champions League. De verdediger van Ajax...

Ook Sierd de Vos liet gisteren in VI Oranje duidelijk blijken dat hij niet blij was met de...

Het is even wennen, maar na vijf jaar armoede staat er weer een fatsoenlijk Nederlands elftal op het...