Search
Close this search box.
royston-drenthe-dist-van-der-gijp

Naast voetbal speelt Royston Drenthe ook poker onder professionals!

Een veteraan van het Nederlandse voetbal, Royston Drenthe heeft een carrière van ups en downs. Op 32 jarige leeftijd heeft de linkerbuitenvleugel een zeer lange carrière. Zijn eerste professionele team was Feyenoord toen hij tussen 2005 en 2007 speelde. Sindsdien speelde de Nederlandse speler voor teams als Real Madrid, Hercules, Everton, Reading, Sheffield Wednesday en anderen.

Momenteel speelt hij voor Sparta Rotterdam, Drenthe kwam terug van zijn pensionering om te spelen voor zijn geboortestadteam. De toekomst lijkt niet veel langer in het voetbal te zitten en de linkse vleugelspeler heeft grote ambities op het gebied van poker.

Drenthe speelt al heel lang poker. In een interview met Pokernews zei hij dat hij in 2008 regelmatig begon met oefenen toen hij thuis een game poker haalde tijdens het spelen voor Real Madrid.

“Ik speel voetbal, ik doe veel dingen tussendoor, maar poker is niet alleen een spel dat ik leuk vind om te spelen, ik weet dat ik elke dag beter en beter kan worden. Dat is de reden dat ik het spel leuk vind zoveel “, zei Drenthe.

Drenthe is dol op Texas Hold’em, de meest bekende variant in deze sport. Een van de beste toernooien die hij al speelde, is World Series of Poker en European Poker Tour.

Volgens Hendon Mob vonden de eerste Drentse professionele toernooien in 2014 plaats op de UK International Poker Tour. Op het moment speelde de linkerbuitenling voor Reading in Engeland. Speelend in Engeland, een van de meest populaire landen ter wereld op het gebied van poker, heeft Drenthe zich kunnen specialiseren in deze sport.

Na de aankondiging van de pensionering in de tweede helft van 2016 was Drenthe slechts 29 jaar oud en had veel energie te besteden aan andere banen. Dus probeerde hij zijn carrière als rapper en nam hij enkele liedjes op.

royston-drenthe-turkije
© Pro Shots

Naast zijn passie voor rap, wijdde Drenthe zich ook aan poker. 2016 was het meest intense jaar van de carrière van de speler in professionele pokertoernooien. In dat jaar speelde hij verschillende toernooien in de Verenigde Staten. Tijdens een tournee in Las Vegas speelde Drenthe toernooien zoals Rio Daily Deepstacks en de beroemde World Series of Poker.

“Veel mensen weten dat ik poker speel, veel mensen denken dat ik niet goed speel, maar ze denken er snel over na,” zegt Drenthe.

Drenthe zegt dat wanneer hij in de Verenigde Staten speelt, hij zich een beetje meer ontspannen en zelfverzekerd voelt om te spelen. “Het is anders in de Verenigde Staten, veel mensen kennen me niet en dus kan ik mijn spel ontspannender spelen.”

Professioneel weer voetballen, Drenthe kan niet zoveel spelen in live-toernooien als in 2016 toen hij in Las Vegas speelde. Om in goede conditie te blijven bij poker, is de linksbaantrekker erg actief in online poker, wat een geweldige manier is om nog meer te trainen en zich voor te bereiden op live-toernooien.

In 2019 maakte Drenthe enkele optredens in professionele toernooien die in Europa worden gespeeld. In april was de Nederlandse speler bijvoorbeeld een van de hoogtepunten van de Rotterdam Poker Series, toen hij de tweede plaats behaalde in een Texas  Hold’em-evenement.

In dezelfde maand van april reisde Drenthe naar Monte Carlo om deel te nemen aan de prestigieuze European Poker Tour (EPT). In die tijd eindigde de Nederlander in de top 40 van een toernooi dat werd bijgewoond door meer dan 530 concurrenten.

Drenthe is niet de enige Nederlandse atleet die van poker houdt. Een ander voorbeeld is Fatima Moreira de Melo, een voormalige hockeyer die een Olympische medaille won en nu een van de leidende vrouwen in het Nederlandse poker is.

Naast Nederlands voetbal zijn atleten als Gerard Piqué en Max Kruse enkele van de voetballers die van poker houden en op een recreatieve manier spelen. De Duitse Kruse speelt ook graag in grote toernooien zoals de World Series of Poker.

Drenthe’s loopbaan in het voetbal duurt waarschijnlijk niet veel langer. Met de vastberadenheid die hij toont om een constante winnaar in poker te worden, lijkt het erop dat de toekomst van de Nederlanders aan de pokertafels zal zijn.

ook interessant

Stephanie. Bertram. Rose. Die drie woorden zetten ons hart al geruime tijd in vuur en vlam. Ze behoren namelijk...

We praten veel over Promes, over AZ-talent Boadu, maar Willem II-topschutter Vangelis Pavlidis heeft er net zoveel in...

Liverpool lijkt aankomende winter PSV en Ola Toivonen van elkaar te verlossen. De Engelse club wil Toivonen tot...

Siem de Jong werd zaterdag behoorlijk in het ootje genomen door een jonge supporter, die dabte toen de...

Jonathan de Guzman was vaste prik in de Oranje-selectie van Louis van Gaal, maar de laatste tijd gaat...

Arsenal schakelde gisteren Tottenham Hotspur uit in de FA Cup. Arsenal-aanvaller Theo Walcott raakte geblesseerd, maar kon het...