Search
Close this search box.
Morten Olsen

‘Mourinho is gevaarlijk voor het voetbal’

Voormalig trainer van Ajax Morten Olsen heeft in de Deense media hard uitgehaald naar José Mourinho. Volgens de Deense oefenmeester maakt de Portugese trainer van Chelsea ‘het voetbal kapot’.

“Het voetbal zou heel saai worden al iedereen zou spelen zoals Mourinho”, aldus Olsen in de Deense krant Ekstrabladet. “Volgens mij is Mourinho een gevaar voor het voetbal. Als veel trainers zijn speelstijl zouden proberen te kopiëren, dan zal het spelletje gewoonweg sterven. Niemand zou nog wedstrijden willen bekijken, maar eerder een film meepikken of een wandeling in het bos gaan maken.”

Olsen zou het als trainer van Chelsea in elk geval heel anders doen: “Als ik de kans zou krijgen Chelsea te trainen, dan zou ik zo anders spelen. Mourinho kan enkel defensief spelen. De club heeft zoveel geld uitgegeven aan zulke goede spelers. Verdomme, gebruik ze dan!”

Tot slot: “Natuurlijk mag je berekend spelen. Af en toe wil ik ook weleens op de counter loeren, maar je moet toch ook aanvalsplan hebben. Guardiola heeft zo’n plan, ik heb dat ook bij de Deense nationale ploeg, maar Mourinho heeft dat niet. Hij rekent enkel maar op stilliggende ballen en hoopt dat Hazard of Willian in hun eentje iets forceren. Daarom begrijp ik heel goed waarom Hazard kritiek uitte op de speelwijze van Chelsea na het duel met Atlético.”

ook interessant

Chill nieuws voor de dribbelaars onder ons: een nieuwe mogelijkheid in FIFA 16 geeft je de mogelijkheid om nog...

Het is Kjeld Nuis gelukt om dubbel goud te pakken op de Olympische Winterspelen. De Nederlander pakt na...

Wij stellen je voor aan Liesbeth van Capelleveen, de vrouw van Marco van Basten. Al jaren samen, inclusief...

Terwijl haar man Wesley gewoon lekker aan het training is in Turkije vermaakt Yolanthe Sneijder Cabau zich met...

De meeste fans van Enzo Knol zullen nog te jong zijn om het te kijken, maar zijn vriendin...

In het nieuwe reclamespotje van Calvé Pindakaas is Robin van Persie de hoofdrolspeler. Althans, een jongetje van vijf...