Search
Close this search box.
Mogen deze expliciete Temptation-beelden wel voor 22:00

Mogen deze expliciete Temptation-beelden eigenlijk wel voor 22:00?

Heel ‘toevallig’ viel eergisteren de stroom uit in het Temptation Island-resort, en dat was voor veel kandidaten reden om alle remmen los te gooien. Want ja, zonder licht pikken de camera’s niets op. Toch?

Nou, mooi wel dus. Zo was te zien hoe het kersverse Temptation-stelletje Chloe en Kevin flink van bil ging in hun hotelkamer. En de gefilmde seksscene liet weinig aan de verbeelding over.

Het deed NU.nl zich hardop afvragen of dit soort expliciete beelden eigenlijk wel mogen worden uitgezonden voor 22:00 ‘s avonds. Er is immers een kans dat er kinderen meekijken naar de populaire reality-show. Zelfs op de website van RTL krijgt de scene de waarschuwing ’18+’ mee.

Maar Kijkcijfer, het orgaan dat bepaalt wat kindjes wel en niet mogen zijn, ziet geen probleem. Temptation Island heeft de classificatie van 12 jaar meegekregen. En, stellen zij daarom: “Programma’s met de leeftijdsclassificatie van 12 jaar mogen na 20.00 uur beelden uitzenden die als schadelijk zouden kunnen worden ervaren door kinderen onder die leeftijdsgrens.”

Maar mocht je peuter toch in de war zijn geraakt door de wulpse Temptation-beelden, dan kun je een klacht indienen op de website van Kijkwijzer. “Die onderzoeken wij dan uitvoerig en beslissen daarna of er sancties volgen.”

ook interessant

Nederland ging zondag door naar de halve finale van de ploegenachtervolging, al kon Koen Verweij zijn teamgenoten Sven...

Nog een paar uurtjes en dan vecht Oranje voor zijn laatste kans op het EK. De worsteling van...

Het leven van een Ajax-dame gaat niet over rozen. Zo meldde aanvaller Desiree van Lunteren gisteren dat ze...

Het was voor velen een wake-up call, het kansloos verloren oefenduel van het Nederlands elftal tegen Frankrijk (0-2)....

Alexander Sorloth kende een vlammend debuut voor FC Groningen, want in zijn eerste wedstrijd voor de club vond hij...

De Britse ex-voetballer David Beckham wordt ambassadeur van het luxe automerk Jaguar in China. De marketingmensen van Jaguar...