Search
Close this search box.
Mogen deze expliciete Temptation-beelden wel voor 22:00

Mogen deze expliciete Temptation-beelden eigenlijk wel voor 22:00?

Heel ‘toevallig’ viel eergisteren de stroom uit in het Temptation Island-resort, en dat was voor veel kandidaten reden om alle remmen los te gooien. Want ja, zonder licht pikken de camera’s niets op. Toch?

Nou, mooi wel dus. Zo was te zien hoe het kersverse Temptation-stelletje Chloe en Kevin flink van bil ging in hun hotelkamer. En de gefilmde seksscene liet weinig aan de verbeelding over.

Het deed NU.nl zich hardop afvragen of dit soort expliciete beelden eigenlijk wel mogen worden uitgezonden voor 22:00 ‘s avonds. Er is immers een kans dat er kinderen meekijken naar de populaire reality-show. Zelfs op de website van RTL krijgt de scene de waarschuwing ’18+’ mee.

Maar Kijkcijfer, het orgaan dat bepaalt wat kindjes wel en niet mogen zijn, ziet geen probleem. Temptation Island heeft de classificatie van 12 jaar meegekregen. En, stellen zij daarom: “Programma’s met de leeftijdsclassificatie van 12 jaar mogen na 20.00 uur beelden uitzenden die als schadelijk zouden kunnen worden ervaren door kinderen onder die leeftijdsgrens.”

Maar mocht je peuter toch in de war zijn geraakt door de wulpse Temptation-beelden, dan kun je een klacht indienen op de website van Kijkwijzer. “Die onderzoeken wij dan uitvoerig en beslissen daarna of er sancties volgen.”

ook interessant

Zoals we al eerder meldden, liet EA Sports fans bepalen wie er op de cover van FIFA 16...

Dominique Janssen maakte een roerige tijd door in de liefde, maar is inmiddels alweer twee jaar in de...

Zie hier de samenvatting Australië – Nederland (2-3). De wedstrijd tussen Nederland en Australië is vanavond in Porto...

Er is een goede kans dat de talentenploeg van Ajax aanstaande zondag verdrietig afdruipt naar huis, want PSV...

Het hacken van beroemdheden is een traditie die al jaren in stand wordt gehouden en meestal hebben de...

Nederland staat er niet best voor. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Tsjechië en de nipte...