Search
Close this search box.
Blatter schudt iemand uit Qatar de hand. © 123algeriasport.com

‘Mogelijk geen WK in Qatar’

Het WK van 2022 in Qatar is in gevaar. De Sunday Times beweert documenten in handen te hebben die corruptie binnen de FIFA aantonen.

Mohammed bin Hamman, voormalig vice-voorzitter van de voetbalbond, zou een geheim fonds hebben opgericht waarmee hij geld uitkeerde aan officials. Die zouden dan wel op Qatar moeten stemmen bij de WK-bid.

Het organisatiecomité van Qatar heeft altijd ontkend dat Bin Hamman schuldig zou zijn aan omkoping. De Sunday Times zegt echter miljoenen documenten, e-mails, brieven en bankafschriften in bezit te hebben die de corruptie bewijzen.

Jim Boyce, op dit moment vice-voorzitter van de FIFA, neemt de aantijgingen zeer serieus. Ook de voetbalbond zelf doet al enige tijd onderzoek naar corruptie, onder leiding van de Amerikaan Micheal Garcia. Hij wil een herverkiezing best overwegen. “Als uit het rapport van Garcia blijkt dat er concreet bewijs is dat er sprake is van omkoping, dan heb ik er geen enkel probleem mee als er een herverkiezing plaatsvindt”, zegt hij.

ook interessant

Radamel Falcao deed in het clubblad van Man United een bizarre onthulling, die Engeland op zijn grondvesten zal...

Kent u Michael Jackson nog? De dochter van de in 2009 overleden King of Pop heeft het nu...

Eusébio, Portugal’s meest legendarische voetballer ooit, is zondagochtend overleden aan hartfalen. Hij werd 71 jaar oud. De oud-voetballer,...

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft zijn afschuw uitgesproken over de bloedige aanslag in Manchester, maar is niet bang dat ook...

De FIFA 16-hype is nu echt losgebarsten: EA Sports presenteerde gisteren de eerste trailer van het spel en...

Het leven van Danny Holla staat regelmatig op zijn kop. De PEC Zwolle-middenvelder hopte de afgelopen jaren van...