Search
Close this search box.
Sophie Klumpen is de moeder van Max Verstappen

De moeder van Max Verstappen, waar hij zijn racebloed óók aan te danken heeft

Max Verstappen en vader Jos zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Jos Verstappen was in het verleden ook Formule 1-coureur en zijn zoon zou later dat stokje overnemen. Toch heeft Max zijn racetalent niet alleen van zijn vader! Dit is Sophie Kumpen, die moeder van Max Verstappen.

Sophie Kumpen en haar zoon Max Verstappen
© Instagram: @Sophiekumpen

Sophie Kumpen is de moeder van Max Verstappen. Ze is een Belgische vrouw, geboren (1975) in Hasselt, waar ook Max later zijn eerste levenslicht zou zien. Van jongs af aan stroomde het racebloed al door de aderen van Max, maar dat had hij niet alleen van zijn vaders kant. Zo waren de ooms van Sophie, Paul en Anthony rally- en autocoureur. Dat maakte dat ook Sophie later succesvol werd in de racewereld.

Max Vestappen met zijn moeder Sophie Kumpen en zijn zusje Victoria
© Instagram: @Sophiekumpen

In het karten liet de moeder van Max Verstappen zien over een flinke dosis talent te beschikken. Zo versloeg ze in de jeugd namen als Jenson Button, Nick Heidfeld, Jarno Trulli en Giancarlo Fisichella. Via de racewereld leerde ze uiteindelijk ook Jos Verstappen kennen en zij kregen een relatie. Met complicaties. “Door onze racecarrières zagen we elkaar nooit”, zo zei Kumpen daarover in De Limburger.

Sophie Kumpen en Jos Verstappen trouwen

Omdat ze echt verliefd was op Jos, besloot Sophie om haar carrière op te geven voor de liefde. In 1996 stapten zij het huwelijksbootje in. “We moesten een keuze maken. Jos reed al in de Formule 1. Ik droomde daar ook van, maar moest nog beginnen. Mogelijk zou het mij jaren kosten om goed te worden. Dus ik stopte.”

Max Vestappen met zijn moeder en zus
© Instagram: @Sophiekumpen

Sophie Kumpen wordt moeder Max Verstappen

Een jaar later beviel de toen 23-jarige Sophie van Max Verstappen. “Jos overtuigde me steeds om niet terug te keren in de racewereld, maar om er te zijn voor hem en de kinderen.” Toch bleek het huwelijk niet eindeloos te zijn. Na wat ups en downs besloten Sophie en Jos in 2008 te gaan scheiden. Dat bleek vooral voor Jos moeilijk te bevatten, want hij werd later veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een geldboete vanwege het lastigvallen van Kumpen.

Max Verstappen voelde zich het meest thuis in Nederland, waar hij ook al zijn vrienden had wonen. Daarom koos hij ervoor om in te trekken bij zijn vader en niet bij zijn moeder in België. Daardoor kreeg Kumpen plotseling de ruimte om terug te keren in de racewereld. In 2013 maakte ze haar rentree, maar in datzelfde jaar brak ze haar rugwervel bij een ongeluk. Hoewel ze daar wel van is hersteld, besloot ze een definitief einde te maken aan haar loopbaan.

De moeder van Max Verstappen (Sophie Kumpen) op de bank met Victoria en haar kind
© Instagram: @Sophiekumpen

Moeder Max Verstappen in het nieuws

Tegenwoordig is Kumpen maatschappelijk ondersteuner bij de gemeente. Ze kwam de afgelopen twee jaar twee keer in het nieuws. De eerste keer omdat zij de grote afwezige was bij het eerste wereldkampioenschap van Max Verstappen. Later bleek dat haar dochter (het zusje van Max) Victoria net was bevallen en dat Sophie daarbij was. Vervolgens zette Sophie kwaad bloed door via sociale media teamgenoot van Max Verstappen Sergio Pérez openlijk te beschuldigen van vreemdgaan, nadat Max en Pérez een kleine ruzie hadden.

Tweet van de moeder van Max Verstappen
© Instagram: @Sophiekumpen

ook interessant

Memphis Depay nam vanmiddag afscheid van PSV en dat ging niet ongemerkt voorbij. Zo zagen we de regerend...

Puck Moonen is de laatste tijd niet van de tv af te slaan. Na een veelbesproken optreden in...

Rusland heeft het logo voor het WK 2018 onthuld. Zoals altijd zijn de meningen over het embleem verdeeld...

De start van Ronald Koeman bij Everton is op zijn zachts gezegd stug te noemen. Met zijn ploeg...

In Nederlands zijn de meningen verdeeld over roeptoeter Jan Mulder, maar in België lopen ze weg met de...

Dortmund-trainer Jurgen Klopp ging tijdens de wedstrijd van zijn club tegen Napoli compleet door het lint. De coach...