Search
Close this search box.
De beruchte karatetrap van Nigel de Jong.

Middenvelder Spanje: ‘Niet bang voor speelstijl Oranje’

Xabi Alonso was in de WK-finale van vier jaar geleden het slachtoffer van Nigel de Jong’s beruchte karatetrap. Toch vreest hij het Nederlands elftal niet.

Alonso erkent tegenover de sportkrant Marca dat Spanje in een lastige groep terecht is gekomen. “Nederland heeft een uitstekend team met jonge spelers die het goed willen doen”, vertelt de ervaren middenvelder. “Wij moeten erg voorzichtig zijn. Als zij winnen, wordt het heel erg lastig voor ons.”

Toch is Spanje niet bang voor Oranje, zegt de voetballer van Real Madrid. Ook ziet hij onze jongens niet als kanshebber voor de wereldtitel. “Brazilië, Duitsland, Argentinië, Italië en Spanje. Dat zijn de landen die ook historisch gezien een goede kans hebben. Een duidelijke favoriet is er niet, ik sluit een verrassing niet uit”, aldus Alonso.

ook interessant

De stichting Red de Kuip heeft een nieuw plan om de Kuip te vernieuwen, zo meldt het AD....

Met zijn risicovolle stijl maakt Max Verstappen weinig vrienden op het circuit. Daar kan nu de naam van...

Vandaag maken we kennis met mevrouw Michel Vorm. Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo, maar...

De welbekende WK-spray wordt ook in Nederland geïntroduceerd. Scheidsrechters in de Eredivisie, KNVB-beker en Eerste Divisie krijgen standaard...

Jij pretendeert vast ook fan te zijn van een bepaalde voetbalclub, maar je hebt ook échte fans. Dit...

Al bijna veertien wedstrijden had Fraser Forster geen tegendoelpunt gehad. De Engelse doelman van het Schotse Celtic moest...