Search
Close this search box.
Mexicaanse Helene Hendriks live op tv aangerand

Mexicaanse Hélène Hendriks op live tv aangerand door voetbalfans

Het is een triest feit, maar een vrouwelijke voetbalverslaggeefster heeft regelmatig te maken met seksuele intimidatie. Dat geldt ook voor Maria Fernanda Mora, de Mexicaanse ‘Hélène Hendriks’ van FOX Sports Mexico.

Maria deed tussen een stel uitzinnige Mexicaanse fans verslag van de Concacaf Champions League. Hoewel dat een mooi shot opleverde, kon één van de blije supporters zijn handjes niet thuishouden. De man maakt het uiteindelijk zo bont, dat Maria besloot erop los te slaan met haar microfoon.

In een uitgebreide reactie op Instagram geeft de vrouw tekst en uitleg bij de beelden. Ze blijkt meermaals in de billen te zijn geknepen door de viespeuk achter haar.

“Ik dacht: ‘misschien raakte hij me per ongeluk aan door het geduw van de andere fans rond hem’, waardoor ik eerst besloot te blijven praten tegen de camera”, schrijft de presentatrice. “Omdat ik niet reageerde en gewoon mijn werk bleef doen, vond deze kerel het nodig om zijn hand nog twee keer tussen mijn billen te stoppen. Daarop heb ik besloten me te verdedigen.”

Ze vervolgt door te zeggen dat dit duizenden vrouwen dagelijks overkomt. “Het verschil is dat het mij overkwam in een live-uitzending voor televisie, en dat ik besloten heb me te verdedigen.” Maria kreeg positieve reacties op haar actie, maar helaas ook negatieve. “Sommigen zeiden dat ik het verdiende en dat ik een hoer ben, dat ze me gingen aanranden, dat ik het me gezocht heb en dat ik zoiets wel kon verwachten.” Er is kennelijk nog een lange weg te gaan…

Mexicaanse Helene Hendriks live op tv aangerand
© Instagram

ook interessant

Ze mag zich dan verloofd hebben met een steenrijke zakenman, voor het geld hoeft Sylvie het niet te...

Chili heeft vandaag het oefenduel met Egypte als voorbereiding op het WK met 3-2 gewonnen. De tegenstander van...

Max Verstappen heeft zojuist in Brazilië de derde plek veroverd. Dat lijkt inmiddels geen wonder meer, maar ter...

Feyenoord heeft weer eens weten te winnen van Ajax en dus kunnen de Rotterdammers hun lol niet op....

Het is een verschrikkelijke periode voor PSV-aanvaller Maxime Lestienne. De Belg verloor enkele maanden geleden onverwacht zijn moeder...

Het geslacht Ronaldo begint serieuze vormen aan te nemen. Na zoontje Junior en zijn tweeling Eva en Mateo...