Search
Close this search box.

Met deze gadgets pronken de beste voetballers

We kennen natuurlijk de tonnen per week die voetballers in de Engelse Premier League verdienen, maar ook in de Nederlandse Eredivisie hebben spelers weinig te klagen. Het gemiddelde salaris in de Eredivisie is 281 duizend euro bruto per jaar. Dat blijkt uit gegevens van de werkgeversorganisatie FBO. Dat ligt overigens een stuk lager dan topjaar 2010, toen er gemiddeld 355 duizend euro verdiend werd.

Dit wil overigens niet zeggen dat alle spelers in Nederland de schaapjes na hun carrière op het droge hebben. Het meeste geld wordt veruit verdiend bij de topclubs en clubs uit het rechterrijtje betalen vele malen minder aan hun spelers. Salarissen van ruim een miljoen voor de topspelers van Ajax en PSV trekken het gemiddelde zo ver omhoog dat er veel spelers genoegen moeten nemen met een salaris van (ruim) minder dan een ton.

Zoals bekend zijn de meeste profvoetballers fan van de gaafste gadgets. Ze rijden de dikste sportwagens, hebben de duurste koptelefoons en bellen, appen of mailen uiteraard met de nieuwste telefoon. Daarom kiezen de meeste voetballers voor de Max, het nieuwste speeltje van Apple en een must have voor de echte liefhebber.

Voor niet EU-spelers in de Eredivisie is het overigens nooit een probleem om dure gadgets als de iPhone X of de duurdere versie van de iPhone X te kopen. Want hoe hoger het gemiddelde salaris des te hoger is het salaris van niet-EU spelers. Een regel die ooit bedacht is om de jeugdopleidingen van de Nederlandse clubs te beschermen. Die zegt dat niet-EU-spelers minimaal 150 procent van het gemiddelde loon moeten verdienen. Wat dus betekent dat zij ruim 4 ton moeten krijgen. Daardoor is het over het algemeen alleen mogelijk voor de drie topclubs Ajax PSV en Feyenoord om spelers van buiten de EU te halen. Voor niet-EU-spelers van negentien en twintig jaar geldt een iets minder strenge norm, zij moeten ruim 2 ton verdienen.

Met de salarissen die de meeste spelers verdienen hoeven zij dus niet na te denken welke telefoon ze kopen en zullen ze ieder jaar de nieuwste gadgets kunnen kopen. Wil je dus dezelfde telefoon hebben als jouw favoriet, dan zal dat meestal toch echt het laatste Apple-exemplaar moeten zijn.

Dankzij deze gadgets, met behalve hun telefoon ook dure horloges, luxe auto’s, hippe tassen en meest shinny zonnebrillen zijn de voetballers vaak de grote voorbeelden voor jonge voetbalfans!

ook interessant

Khalid Boulahrouz gaat naar Feyenoord. Dat meldt RTV Rijnmond. De ‘kannibaal’ mag transfervrij vertrekken bij het Deense Bröndby...

We zagen hem al regelmatig op de tribunes zitten bij tennispotjes van Serena Williams, maar keihard bewijs dat...

Komende maart wordt alweer de elfde editie van de ‘Wedstrijd tegen de Armoede’ gespeeld. De actie haalt komend...

Wij wisten het al langer, maar ook aan de tafel van Voetbal Inside kwam eindelijk ter sprake dat de...

De meeste vrouwen die gaan fitnessen, doen dat met één groot doel voor ogen: het zandloperlichaam. De Amerikaanse...

Hij mag vanavond laten zien wat hij waard is op het Eurovisie Songfestival, maar daar gaan we het...