Search
Close this search box.
Vriendin Merel van Dongen

Vriendin Merel van Dongen is ex Ajax-teamgenoot Ana Romero

Een relatie met een collega is in de meeste werksferen een taboe, maar in de voetballerij komt het geregeld voor. Oranje Leeuwin Merel van Dongen heeft in haar voormalig ploeggenoot bij Ajax zelfs de vrouw van haar dromen ontmoet: Ana Romero.

Merel van Dongen heeft inmiddels al meer dan vijftig interlands voor het Nederlands vrouwenelftal op haar naam staan. Inmiddels speelt ze ruim vijf jaar in het buitenland. Eerst voor Real Betis en tegenwoordig voor Atlético Madrid. Toch zal haar periode bij Ajax Merel het meest bijblijven. Daarin heeft ze namelijk de liefde van haar leven ontmoet.

Ana Romero Moreno is de vriendin van Merel van Dongen
© Instagram: @Merel23

Ana Romero kwam in 2016 bij Ajax voetballen. De voormalig Spaans international is maar liefst vier jaar ouder dan Van Dongen, maar de verdedigster bleek op slag verliefd. “Op het moment dat ik Ana voor het eerst bij Ajax zag, dacht ik: wie ben jij, hoe heet je, wat wil je drinken?”, vertelde Van Dongen in een interview met Het Parool. “Ik was erg van haar onder de indruk en hield haar altijd een beetje in de gaten. Zo wist ik precies in welk rijtje ze stond bij de warming-up.”

Merel van Dongen heeft een relatie met Ana Romero Moreno
© Instagram: @Merel23

De vriendin van Merel van Dongen

Van Ana kunnen we wel zeggen dat ze the total package is. Buiten het feit dat ze dus ontzettend sportief is, is ze ook nog een zeer knappe verschijning en uiterst intelligent. Nadat ze in 2020 haar carrière afsloot bij Real Betis, niet geheel toevallig de club waar haar vriendin Van Dongen op dat moment ook speelde, startte Romero een opleiding tot chirurg. Tegenwoordig is ze werkzaam in een Spaans ziekenhuis.

Lees ook: Alle partners van onze Oranje Leeuwinnen in 2023 op een rij

Ana Romero Moreno en Merel van Dongen zijn getrouwd
© Instagram: @Merel23

Gedurende hun gezamenlijke periode bij Ajax kregen Van Dongen en Romero een relatie. Daarom is het trainingscomplex van Ajax een zeer bijzondere locatie voor het duo. Dat maakte het ook de perfecte plek om Ana ten huwelijk te vragen. “We zijn teruggegaan naar De Toekomst, de plek waar we elkaar voor het eerst ontmoetten en waar je me voor het eerst een panna gaf. Het is echter vooral de plek waar ik verliefd op je werd. En nu wil ik een Toekomst met jou.”

Voormalig ploeggenoten Ana Romero Moreno en Merel van Dongen zijn samen
© Instagram: @Merel23

Daarmee hebben Ana en Merel ook direct een primeur te pakken. Ze zijn de enige twee Ajacieden die ooit samen met elkaar speelden en nu een relatie hebben. Haar contacten binnen de club hielpen mee om het snode plannetje van Merel in werking te brengen. Onder het mom van een interview over het tienjarig bestaan van de Ajax vrouwen werd Ana naar De Toekomst gelokt. Daar ging Merel op haar knieën om Ana vervolgens volmondig ‘Ja’ te horen zeggen.

Merel van Dongen vroeg Ana Romero Moreno ten huwelijk
© Instagram: @Merel23

Van Dongen en Romero getrouwd

Als verrassing gaf Ajax het verloofde stel een Ajax-shirt met de tekst ‘She said yes!‘ erop. Doordat beide vrouwen een ontzettend drukke agenda hebben, duurde het even voor de trouwerij daadwerkelijk plaatsvond. Maar de twee zijn inmiddels in Sevilla getrouwd, de plek waar Ana vandaan komt. Na al zeven jaar samen te zijn geweest, kunnen we wel stellen dat Merel en Ana voor elkaar gemaakt zijn.

Ana Romero Moreno, de vriendin van Merel van Dongen
© Instagram: @Merel23

ook interessant

Het is uit tussen Moïse Trustfull en Damian van Bruggen. Ik hoor je vragen: wie? En wie? Oké:...

Alsof we nog niet genoeg aanwijzingen hadden dat Spurs-ster Gareth Bale naar Real Madrid vertrekt: gistermiddag heeft de...

Een scheidsrechter in het oliestaatje Koeweit raakte even volledige de weg kwijt. De wedstrijd tussen Al Naser en...

Een prachtig doelpunt van Feyenoord-speler Calvin Verdonk tijdens het EK onder 17. De jeugdinternational van Oranje haalde in...

Darter Co Stompé en zijn vrouw Daniëlle hebben flinke straffen gekregen voor het vervalsen van hun belastingaangifte. De...

Jan van Halst stopt voorlopig als analist bij ZIGGO Sport. De technisch- en commercieel directeur van FC Twente...