Search
Close this search box.

Mayweather wint het ‘gevecht van de eeuw’

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather heeft vannacht de ‘bokswedstrijd van de eeuw’ gewonnen. Het duel werd gevochten in de T-Mobile Arena in Las Vegas tussen de Amerikaan en de Ierse MMA’er Conor McGregor (29). Na tien ronden werd de wedstrijd beslist door Mayweather, die McGregor tot een technische KO dwong.

De Ierse McGregor, die normaal aan kooivechten doet, had tot vannacht nog nooit een wedstrijd gebokst. Mayweather is oud-wereldkampioen in diverse gewichtsklassen en bij diverse boksbonden, maar was twee jaar geleden gestopt. Hij bokste in zijn carrière tot dit duel 49 wedstrijden, en won die allemaal. Deze overwinning betekent dus zijn 50e.

McGregor begon het duel sterk, maar raakte steeds meer vermoeid. Een MMA-wedstrijd duurt veel korter dan een bokswedstrijd en dat was duidelijk te zien.

Het duel baarde de afgelopen maanden al veel opzien, voornmamelijk omdat er een gigantische som geld mee gemoeid is. Mayweather krijgt in ieder geval 100 miljoen dollar en dat bedrag kan nog oplopen als duidelijk is hoeveel tv-kijkers het duel heeft getrokken. Mensen in Amerika die wilden kijken moesten 90 dollar betalen, en nog tien dollar extra om de beelden in HD-kwaliteit te ontvangen. Er werd van tevoren gerekend op vijf miljoen betalende kijkers.

https://twitter.com/SPORTSHlSTORY/status/901680616386822146

ook interessant

We kijken weer vol bewondering naar de Azië-cup. Voor het goede voetbal hoeven we het niet te doen...

Luuk de Jong voelt zich helemaal bevrijd nu hij in Newcastle gearriveerd is. Zijn debuut zou hij mogelijk...

Heeft hij een opleiding gevolgd tot directeur? En wat is zijn salaris? Vijf dingen op een rij die...

In de Jupiler League heeft SC Telstar een leuke actie bedacht om het Stadion vol te krijgen voor...

Ook in Nederland komt er vaker matchfixing voor dan we allemaal denken. Ondanks de hevige strijd die de...

Luis Suárez heeft voor het eerst in het openbaar gereageerd op de beet die hij vorige week tijdens...