Search
Close this search box.

Mayweather wint het ‘gevecht van de eeuw’

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather heeft vannacht de ‘bokswedstrijd van de eeuw’ gewonnen. Het duel werd gevochten in de T-Mobile Arena in Las Vegas tussen de Amerikaan en de Ierse MMA’er Conor McGregor (29). Na tien ronden werd de wedstrijd beslist door Mayweather, die McGregor tot een technische KO dwong.

De Ierse McGregor, die normaal aan kooivechten doet, had tot vannacht nog nooit een wedstrijd gebokst. Mayweather is oud-wereldkampioen in diverse gewichtsklassen en bij diverse boksbonden, maar was twee jaar geleden gestopt. Hij bokste in zijn carrière tot dit duel 49 wedstrijden, en won die allemaal. Deze overwinning betekent dus zijn 50e.

McGregor begon het duel sterk, maar raakte steeds meer vermoeid. Een MMA-wedstrijd duurt veel korter dan een bokswedstrijd en dat was duidelijk te zien.

Het duel baarde de afgelopen maanden al veel opzien, voornmamelijk omdat er een gigantische som geld mee gemoeid is. Mayweather krijgt in ieder geval 100 miljoen dollar en dat bedrag kan nog oplopen als duidelijk is hoeveel tv-kijkers het duel heeft getrokken. Mensen in Amerika die wilden kijken moesten 90 dollar betalen, en nog tien dollar extra om de beelden in HD-kwaliteit te ontvangen. Er werd van tevoren gerekend op vijf miljoen betalende kijkers.

https://twitter.com/SPORTSHlSTORY/status/901680616386822146

ook interessant

Een opmerkelijk gebaar van de geplaagde Real Madrid-voetballer Angel di Maria, nadat hij gisteravond gewisseld werd voor Gareth...

Hij is nog niet eens officieel trainer van Manchester United en nu al maakt Louis van Gaal ruzie...

FC Groningen pakte zondag de beker en dat werd met volle teugen gevierd in het hoge noorden. Jarchinio Antonia,...

Het zou zomaar kunnen dat Quincy Promes aanstaande zaterdag de positie van Arjen Robben overneemt. Robben is natuurlijk...

Trainer John van den Brom van AZ doet niet te flauw om fans van AZ tevreden te houden....

Hans Kraay jr. is per direct trainer-af. De coach was sinds 2016 actief bij FC Lienden, maar het...