Search
Close this search box.
Alles over Maurice Steijn: vrouw, gezin en salaris

Ruzies, vrouw en het salaris van Maurice Steijn: dit moet je weten

Ajax verrast vriend en vijand door met Maurice Steijn in zee te gaan als nieuwe coach. De trainer had succes bij Sparta Rotterdam en mag het nu bij de grootste club van Nederland laten zien. Van zijn gezin naar zijn forse salaris, tot de ruzie met Pierre van Hooijdonk: hier is alles wat je moet weten over Maurice Steijn!

In het kort:

De vrouw van Maurice Steijn

Maurice Steijn is al meer dan twintig jaar gelukkig getrouwd met zijn vrouw Priscilla Steijn Ernst, ofwel Cilla Steijn. Net als Maurice komt ook Cilla uit Den Haag en ze heeft twee kinderen van haar man Maurice.

Cilla moet zich vaak aanpassen aan de voetballevens van haar man (en zoon). Zo verhuisde ze in 2019 mee naar de Verenigde Arabische Emiraten en later naar Enschede. Amsterdam is de volgende tussenstop. Cilla heeft lange tijd in een kledingzaak gewerkt, maar heeft tegenwoordig haar eigen onderneming in permanente make-up.

De vrouw van Maurice Steijn
© Facebook

Zoon en dochter van Maurice Steijn

Cilla en Maurice hebben samen twee kinderen. Als eerst kwam 23 jaar geleden dochter Biba op deze wereld. En één foto van onze Biba is al genoeg om te begrijpen waarom zij modellenwerk doet. De dochter van Maurice Steijn werkt als castingmodel, is 1,69 meter lang, heeft blond stijl haar en blauwe ogen. Daarnaast heeft ze altijd aan hockey gedaan.

Lees ook: De bloedmooie dochter van Maurice Steijn

De zoon en dochter van Maurice Steijn
© Facebook

Twee jaar later beviel Cilla voor de tweede keer, nu van zoon Sem. Sem Steijn ken je wellicht wel, hij is net als zijn vader profvoetballer geworden en speelt inmiddels bij FC Twente. Vandaar dat het hele gezin nu in Enschede woont. Maar kind zijn van een bekende voetbaltrainer is lang niet altijd makkelijk. Zo hebben Sem en Biba ooit een poosje ondergedoken moeten zitten. Maar daarover meer in het volgende tussenkopje.

Maurice Steijn gehaat bij NAC

Maurice Steijn is in 2020/21 ook nog een poosje hoofdtrainer van NAC geweest, maar dat liep uit op een totaal fiasco. Na een aantal maanden werd Steijn gehaat door het Bredase publiek en dat had meerdere oorzaken. Het begon al dat NAC werd ‘overgenomen’ door een enclave uit Den Haag. Naast Steijn kwamen ook een directeur, twee assistent-trainers, twee spelers en een scout over naar Breda. Na een goede start bleken ook de resultaten tegen te vallen. Wat daarnaast niet meehielp, is dat Steijn publiekslieveling Sydney van Hooijdonk meestal op de bank zette.

De ruzie van Maurice Steijn met NAC
© Pro Shots

Wat helemaal in het verkeerde keelgat schoot, is dat Steijn midden in het seizoen een week naar Ibiza ging, terwijl corona op dat moment flink huishield in Nederland. Bij terugkomst ging Steijn ook nog eens niet in quarantaine, wat tot veel ophef leidde. De club besloot uiteindelijk dat hij vijf dagen verplicht in quarantaine moest. Daarna kreeg hij het ook nog aan de stok met clubicoon Ton Lokhoff, waarna de boel escaleerde in Breda. Steijn ontving meerdere dreigementen van supporters, waarop de politie zelfs dringend adviseerde om zijn kinderen onder te laten duiken. Sem en Biba hebben daardoor een tijdje bij hun oma gewoond. Een zwarte bladzijde in de trainersroman van Maurice Steijn dus.

Het salaris van Steijn

Wat Maurice Steijn exact bij Ajax gaat verdienen, is nog niet bekend. Maar bij Ajax weet je één ding zeker: dat ligt binnen de kortste keren op straat. Van Maurice Steijn weten we wel wat hij als trainer verdiende in de Verenigde Arabische Emiraten. Hans Kraay Jr. onthulde ooit dat hij daar bijna een miljoen euro per jaar opstreek.

Dat zal bij Sparta een stuk minder zijn geweest, maar bij Ajax is dat vermoedelijk gelijkwaardig. Wel is bekend wat de voorgangers van Steijn bij Ajax verdienden. Erik ten Hag en Alfred Schreuder hadden een salaris tussen de 1 en 1,5 miljoen euro per jaar. Steijn krijgt vermoedelijk hetzelfde, waarmee hij zich dankzij zijn driejarige contract in één klap financieel onafhankelijk maakt.

Het salaris van Maurice Steijn bij Ajax
© Facebook

De ruzie met Pierre van Hooijdonk

Maurice Steijn heeft een openlijke vete met Pierre van Hooijdonk. Dat dateert nog van zijn ongelukkige periode in Breda. Bij Veronica Offside kreeg hij de vraag of hij Van Hooijdonk een lul vindt. “Ja. Pierre is super rancuneus richting mij omdat ik zijn zoontje niet altijd opstelde, wat overigens voor en na mij ook niet altijd gebeurde. Hij voelt zich geroepen om te pas en te onpas op televisie mij en Sparta naar beneden te halen. Op een gegeven moment is dat wel lachwekkend en zielig aan het worden. Pierre heeft altijd dubbele agenda’s en kan nooit onafhankelijk iets zeggen.”

ook interessant

De Kuip mocht op last van de UEFA dan halfleeg zijn donderdagavond, met FOX Sports-hesje en neppe perskaart...

Hij verschijnt wekelijks voor de camera, maar de vrouw van Dusan Tadic is een goed bewaard geheim. We...

Het was een gemengd avondje voor Cristiano Ronaldo. De steraanvaller van Real Madrid schoot prachtig raak tegen FC...

FC Barcelona heeft deze week de Duitse Marc-André ter Stegen gepresenteerd. De Duitse doelman komt over van Borussia...

Cristiano Ronaldo was gisteren jarig en dat liet zelfs Zlatan Ibrahimovic niet ongemerkt voorbij gaan. Zlatan zou Zlatan...

In de sportwereld lopen ontzettend veel knappe dames rond, ook bij sporten waarvan je het niet verwacht. Hoog...