Search
Close this search box.

Alles over Matthyas Het Lam (Vriendin, Ongeluk, Bankzitters)

Matthyas het Lam werd ooit bekend van zijn eigen FIFA-kanaal op YouTube genaamd Fifalosophy, maar is inmiddels als onderdeel van De Bankzitters uitgegroeid tot een van de grootste YouTubers van Nederland. Niet voor niets dat er veel op zijn naam wordt gegoogeld. Daarom lees je in dit artikel alles over Matthy het Lam.

Leeftijd en opleiding

Matthyas het Lam, geboren op 29 mei 1995, is op dit moment 29 jaar oud. Hij is een prominente Nederlandse YouTuber, vooral bekend onder zijn voormalige kanaalnaam Fifalosophy (inmiddels genaamd ‘Matthy’). Zijn carrière op YouTube begon op 8 november 2012, en sindsdien heeft hij een flinke aanhang weten op te bouwen. Hij werd bekend door zijn vele edits in zijn video’s en het gebruiken en creëren van videomemes.

Matthy beleefde zijn middelbareschooltijd aan de CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven, gevolgd door een studie werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Met deze technische opleiding had hij een serieuze baan kunnen hebben die veel verdient, maar zijn YouTube-kanaal leidde hem uiteindelijk naar een ander pad, waar hij waarschijnlijk nog veel meer geld beurt.

Onderdeel van De Bankzitters

Naast zijn individuele successen op YouTube, is Matthy ook een actief lid van De Bankzitters, een groep Nederlandse YouTubers. De Bankzitters hebben een grote schare fans en produceren samen video’s die variëren van challenges tot reisvideo’s en muziekclips. Hij begon het kanaal ooit met Rob, Milo, Koen, Raoul, Mark en Matthijs, maar de laatste twee zijn er een aantal jaar geleden uitgestapt, waardoor er nog vijf Bankzitters over zijn. Zowel het kanaal Matthy als het kanaal De Bankzitters heeft rond de miljoen abonnees.

Matthy het Lam is onderdeel van de Bankzitters

Heeft Matthy een vriendin?

Matthy heeft op dit moment geen vriendin. Zoals de trouwe kijkers van De Bankzitters ongetwijfeld wel weten, is Matthy niet bepaald een vrouwenverslinder. Niet voor niets dat er in één van de nummers van De Bankzitters wordt gesproken over ‘de bodycount van twee’ als het over hem gaat.

Toch heeft Matthy wel vrij recent een vriendin gehad. Hij had een tijdje een relatie met Carolijn Pennings. De twee hielden hun verhouding lange tijd geheim, maar uiteindelijk ontkwamen ze er niet aan dat het bekend werd. Carolijn is drie jaar ouder dan haar ex-vriend, komt uit Amsterdam en heeft zowel aan de University of Cambridge gestudeerd, als aan de Universiteit van Málaga. Daarnaast behaalde ze een Master aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Carolijn Pennings is de ex-vriendin van Matthy het Lam

Ongeluk

Op 15 november 2016 raakte Matthyas het Lam betrokken bij een ernstig auto-ongeluk met een vrachtwagen. Het ongeluk vond plaats terwijl hij in zijn Volkswagen Polo reed. Ondanks de ernstige aard van het incident, kwam Matthy er zonder ernstige verwondingen. Matthy was op dat moment twintig jaar oud en hij reed op de A13 naar de TU Delft, toen een vrachtwagen hem afsneed.

Hoewel Matthy dus veel geluk heeft gehad, was zijn auto er een stuk minder goed aan toe. Zijn Polo was total loss en dus moest hij een nieuwe wagen kopen. Saillant detail: zijn Volkswagen Polo had hij net negen dagen voor het ongeluk aangeschaft.

Matthy het Lam had een ongeluk met een vrachtwagen

De broers van Matthy

Matthy heeft in totaal drie broers met wie hij opgroeide in Ameide. Eén daarvan zullen zijn trouwe volgers ongetwijfeld kennen: Ezra het Lam, ook wel bekend als Ezzyboy. Ezra is het jongere broertje van Matthy en was regelmatig in zijn oude FIFA-video’s te zien. Wat velen echter niet weten, is dat Matthy ook nog twee oudere broers heeft, die liever niet in de belangstelling staan.

De middelste broer heet Jaïr. Hij werkt als engineer bij Technisch Buro Kortlever, een bedrijf dat machines produceert in de voedselindustrie. Jesse is de oudste broer van Matthy. Hij is een jaar ouder dan Jaïr. Jesse het Lam heeft ‘Human Resource Management’ gestudeerd in Utrecht. Tegenwoordig werkt hij als HR Business Partner bij Talpa.

ook interessant

Waylon heeft, om in voetbaltermen te spreken, erg zwaar geloot in de halve finale van het Eurovision Songfestival....

Robin van Persie heeft het compleet verbruid bij Arsenal-fans, sinds hij in 2012 van hun cluppie naar Manchester...

We hebben Neymar eigenlijk nog nooit op een langetermijnrelatie betrapt, maar er circuleren in de Spaanse pers hardnekkige...

Met het WK in het vizier, leeft de discussie weer op wie er de meeste doelpunten gaat maken....

Iliass Bel Hassani heeft zich de woede van de aanhang van AZ op de nek gehaald . De...

Steven van der V. kan professioneel beachvolleybal voorlopig uit zijn hoofd zetten. De Nederlandse sporter kreeg vandaag een...