Search
Close this search box.
Vriendin en salaris Matthijs de Ligt

Wát een vriendin en wát een salaris: alles over Matthijs de Ligt

Hij had weinig tijd nodig om uit te groeien tot belangrijke schakel bij Bayern München. Maar wie is zijn vriendin (en zijn ex-vriendin) en wat is eigenlijk het salaris van Matthijs de Ligt? Hier is alles wat je moet weten!

In het kort:

  1. De beeldschone vriendin van Matthijs de Ligt
  2. De ex-vriendin en jeugdliefde van De Ligt
  3. Vader Matthijs de Ligt
  4. De Ligt verdient 17 miljoen per jaar bij Bayern München
  5. De opleiding van Matthijs de Ligt

1. De vriendin van Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt is samen met AnneKee Molenaar, de dochter van voormalig profvoetballer Keje Molenaar. AnneKee werd een maandje later geboren dan Matthijs en komt uit Zaandam. Na een vluchtige blik op haar foto, zal het niemand verbazen dat AnneKee werkt als model. Op haar zeventiende verjaardag bokste ze het al voor elkaar om fulltime modellenwerk te gaan doen. Toch besloot ze later haar ouders achterna te gaan. Haar vader en moeder zijn allebei advocaat en dus schreef AnneKee zich in voor een opleiding rechten aan de Universiteit van Amsterdam. AnneKee woont inmiddels samen met Matthijs de Ligt in München.

AnneKee Molenaar is de vriendin van Matthijs de Ligt
© Instagram: @annekeemolenaar

2. De ex-vriendin en jeugdliefde van De Ligt

De relatie tussen De Ligt en AnneKee duurt inmiddels ook alweer drie jaar, maar daarvoor was De Ligt vele jaren samen met zijn jeugdliefde Annick Diekman. Sinds 2014 had De Ligt een relatie met Annick. Net als De Ligt kwam ook Annick uit een hockeyfamilie en dus speelde ze bij HC Athene uit Amsterdam. Annick heeft Biologie, voeding en gezondheid gestudeerd aan de Aeres Hogeschool in Almere. In de tussentijd werkte ze bij als serveerster.

Lees ook: Zijn ouders, broer en de auto’s van Frenkie de Jong: dit wist je nog niet

Annick Diekman is de ex-vriendin van Matthijs de Ligt
© Instagram: @annickdiekman

Het is nooit naar buiten gekomen waarom het spaak liep tussen Annick en Matthijs de Ligt. Maar in 2020 verraste De Ligt de wereld door tijdens de Golden Boy Awards plotseling met AnneKee aan zijn zijde te verschijnen en niet met Annick. Zou hij zijn jeugdliefde dan hebben ingewisseld voor een model? Het antwoord bleek ‘ja’.

3. Vader Matthijs de Ligt

Frank de Ligt is de vader van Matthijs de Ligt en zijn moeder heet Vivian de Ligt. Maar de passie voor het voetbal heeft hij daar duidelijk niet vandaan. Matthijs’ vader keek geen voetbal; alleen als Oranje op een groot toernooi speelde. “De passie voor het spel komt echt uit mezelf”, aldus De Ligt in het AD. “Ik heb veel voetbalboeken gelezen, ook over de gouden jaren 70.” Advies hoeft hij dan ook niet te verwachten. “Mijn ouders zijn echt mijn ouders. Mijn vader krijgt wel steeds een beetje meer kijk op het spelletje…” Zelf is Matthijs de Ligt nog geen vader. Hij en AnneKee denken voorlopig nog even niet aan baby’s.

Frank de Ligt is de vader van Matthijs de Ligt
© Ajax Showtime

4. Salaris en vermogen van De Ligt

Na het succesvolle Champions League-jaar in 2019 had Matthijs de Ligt de clubs voor het uitkiezen. Uiteindelijk speelde hij Barcelona en Juventus tegen elkaar uit en dat leverde hem volgens La Gazzetta dello Sport een jaarsalaris van acht miljoen euro op in Turijn. Na drie jaar had hij genoeg gezien van Italië en maakt hij de overstap naar Bayern München. En dat begrijpen wij maar al te goed, want De Ligt verdient een godsvermogen in Beieren. Sky Sports meldt dat de Nederlander 17 miljoen euro per jaar verdient bij Bayern München. Volgens Quote ligt zijn vermogen dan ook al over de vijftig miljoen euro. Gaat dus best lekker met Matthijs.

Het salaris van Matthijs de Ligt is 17 miljoen euro per jaar bij Bayern München
© Instagram: @Mdeligt_

5. De opleiding van Matthijs de Ligt

Buiten dat het een aantrekkelijke en sportieve jongen is, heeft De Ligt ook nog de nodige hersencellen. De verdediger begon namelijk op het vwo, maar besloot in de derde over te stappen naar de havo. Niet omdat hij het niveau niet aankon, maar omdat dat beter was voor zijn carrière. “Achteraf is het een verstandige keuze geweest”, vertelt De Ligt aan Het Parool. “Daardoor heb ik me helemaal op voetbal kunnen richten.” De Ligt zat overigens op dezelfde school als Dennis Bergkamp.

Matthijs de Ligt zat op het vwo
© Instagram: @Mdeligt_

ook interessant

Het Nederlands elftal zal de titel binnen moeten slepen om gehuldigd te worden in Amsterdam. Een tweede plaats,...

Robin van Persie heeft het compleet verbruid bij Arsenal-fans, sinds hij in 2012 van hun cluppie naar Manchester...

Floyd Mayweather doet zijn bijnaam Money weer eens eer aan. De bokser toert binnenkort door Engeland en wie...

SKA Khabarovsk is gepromoveerd naar de hoogste Russische divisie. Leuk nieuws voor hen, ronduit beroerd nieuws voor andere...

Tim Matavz is dichtbij een transfer naar Rusland. Rubin Kazan wil naar verluidt een bedrag van acht miljoen...

Een koning behoort natuurlijk onpartijdig te zijn, maar toch heeft ook onze Willem-Alexander clubliefde. Voor Ajax, om precies...