Search
Close this search box.
geld

‘Matchfixing bij Nederland – Hongarije (8-1)’

Ook in Nederland komt er vaker matchfixing voor dan we allemaal denken. Ondanks de hevige strijd die de KNVB ertegen voert komt matchfixing in Nederland net zo vaak voor als in Oost-Europa of Duitsland.

Volgens Paul Rooij, een van de bekendste en beruchtste gokkers van Nederland, gebeurt er wekelijks iets, maar ‘ontbreekt de interesse, de capaciteit, het geld en de kennis om het goed te onderzoeken’. Dat zegt hij tegen De Telegraaf.

“Wat mij verbaast is dat de KNVB en justitie zeggen dat ze er alles aan doen. Maar zelfs al zouden ze iets vinden, dan erkennen ze het niet”, zegt Rooij.

Volgens hem zou ook de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Hongarije (8-1) van drie weken geleden in Amsterdam moeten worden bekeken. Daar zijn volgens hem weddenschappen gemaakt over het ruime doelsaldo.

“Maar, zelfs al zouden ze iets vinden, dan erkennen ze het niet. Probleem in Nederland is allereerst dat niemand hier een rechtszaak over matchfixing wil voeren.”

ook interessant

Lichte onrust bij Ajax: een prominent medewerker bij de Amsterdamse voetbalclub zou zich opdringen aan jonge spelers. Er...

Jan Boskamp was in VI gisteren weer eens chagrijnig. Meestal moet René van der Gijp het dan ontgelden...

Mocht zijn oude liefde Leicester City de Premier League winnen, dan presenteert ex-voetballer Gary Lineker Match of the...

De kans lijkt zeer aanwezig dat Karim Rekik volgend seizoen weer in Engeland voetbalt. Zijn club Manchester City...

Zoals we gisteren al meldden gaat Ronald Koeman zich inzetten voor groentemerk HAK. Dat nieuws zorgde natuurlijk voor...

We hebben John Guidetti al een tijd niet op het voetbalveld gezien, maar zijn humeur is niet bepaald...