Search
Close this search box.
geld

‘Matchfixing bij Nederland – Hongarije (8-1)’

Ook in Nederland komt er vaker matchfixing voor dan we allemaal denken. Ondanks de hevige strijd die de KNVB ertegen voert komt matchfixing in Nederland net zo vaak voor als in Oost-Europa of Duitsland.

Volgens Paul Rooij, een van de bekendste en beruchtste gokkers van Nederland, gebeurt er wekelijks iets, maar ‘ontbreekt de interesse, de capaciteit, het geld en de kennis om het goed te onderzoeken’. Dat zegt hij tegen De Telegraaf.

“Wat mij verbaast is dat de KNVB en justitie zeggen dat ze er alles aan doen. Maar zelfs al zouden ze iets vinden, dan erkennen ze het niet”, zegt Rooij.

Volgens hem zou ook de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Hongarije (8-1) van drie weken geleden in Amsterdam moeten worden bekeken. Daar zijn volgens hem weddenschappen gemaakt over het ruime doelsaldo.

“Maar, zelfs al zouden ze iets vinden, dan erkennen ze het niet. Probleem in Nederland is allereerst dat niemand hier een rechtszaak over matchfixing wil voeren.”

ook interessant

Prins Harry doet het tegenwoordig met de Amerikaanse Suits-actrice Meghan Markle, maar dat had zomaar ‘onze’ Sylvie Meis kunnen...

Van haar overspelige vriend Kjeld tot haar ruzie met Rintje Ritsma: vijf dingen die je nog niet wist...

Zie hier de samenvatting Nederland – Costa Rica. De wedstrijd tussen Nederland en Costa Rica is in Salvador...

Wij denken zomaar dat de lokale competitie van Argentinië wel eens wat probleempjes kan krijgen met de inzet van scheidsrechters....

Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry en Lionel Messi: dat zijn de drie namen die vanavond op het FIFA-gala uitmaken...

Misschien moet je je drie keer bedenken voor je iets uitvreet in Amsterdam. Je kan namelijk kans lopen...