Search
Close this search box.
rutte-slacht-derksen

Mark Rutte slacht Johan Derksen: “Bizar dat hij zendtijd krijgt”

Johan Derksen heeft er weer een vijand bij, en niet de minste: onze minister-president! Mark Rutte nam op een VVD-bijeenkomst scherp afstand van Derksen’s uitspraken over Marokkanen.

“Eén of andere commentator op televisie zei: die overlastgevende Marokkanen bij voetbalcubs, dat is zo’n groot probleem, we moeten maar geen Marokkaanse jongetjes meer aannemen”, begon de premier zijn relaas, de naam van de sigaarsnor zorgvuldig negerend. “En toen zag ik voor mijn ogen zo’n ventje van zes, zeven jaar die enthousiast komt aandribbelen met zo’n bal en dan staat er zo’n meneer die zegt: nee, jij bent een Marokkaans jongetje, jij mag hier niet in.”

Dat is geen optie voor Rutte, die op felle toon vervolgde: “Zo kun je toch geen samenleving opbouwen? Het is toch te bizar dat iemand zendtijd krijgt om dit soort bizarre standpunten te verkondigen? Ik ben zo blij dat wij zo niet zijn.”

Opvallend genoeg was minister Edith Schippers het wél met Derksen eens: zei stelde dat de analist een reëel probleem constateert.

Voor de liefhebbers: hier Rutte’s speech (Derksen-stukje op 22:52).

https://www.youtube.com/watch?v=Y7aLPR0WkGo?t=1372

 

ook interessant

Ajax staat open voor de verhuur van Danny Hoesen, weet De Telegraaf. De spits komt in Amsterdam weinig...

Groot nieuws afgelopen maand: Sylvie Meis zou een nieuwe lover hebben in de vorm van de Zwitserse nachtclubbaas...

Fanny Neguesha, Belgische model en tevens de ex van Mario Balotelli heeft een lied gemaakt over de stukgelopen...

Wonderschoon, het onvervalste ‘stiffie’ van Joël Veltman tegen Willem II. Maar wat deed de verdediger daarna in godsnaam?...

Een hilarisch moment op het podium van de Ronde van Vlaanderen gisteren. De Belgische wielrenne Sep Vanmarcke, rijdend...

Luuk de Jong wil liever nog vandaag dan morgen vertrekken bij zijn club Borussia Mönchengladbach. De aanvaller is...