Search
Close this search box.
Vrouw, kinderen en vermogen: alles over Marco van Basten

Vrouw, vermogen en knappe dochter: alles over Marco van Basten

Ooit was Marco van Basten een van de beste voetballers ter wereld, maar tegenwoordig is hij voornamelijk te zien als analist op televisie. Van zijn vrouw tot zijn knappe dochter: alles wat je moet weten van Marco van Basten.

In het kort:

De vrouw van Marco van Basten

Marco van Basten is al sinds jaar en dag getrouwd met zijn vrouw Liesbeth van Capelleveen. Marco leerde Liesbeth al op jonge leeftijd kennen en zij zijn al meer dan 37 jaar bij elkaar. In 1993 stapte het koppel in het huwelijksbootje en later kregen zijn drie kinderen: twee dochters en een zoon.

Voormalig teammanager van Ajax David Endt beschreef ooit hoe belangrijk Liesbeth is in het leven van Marco. “Hij is altijd enorm gesteund door zijn voortreffelijke vrouw Liesbeth. Zij is een van de evenwichtsfactoren in zijn leven. Zij was er om gelukkig te zijn met Marco en om hem te steunen.”

Liesbeht van Capelleveen is de vrouw van Marco van Basten
© Instagram: @Marcovanbasten

Dochters en zoon Marco van Basten

Uit zijn huwelijk met Liesbeth heeft Marco van Basten drie kinderen overgehouden: dochters Rebecca en Deborah en zoon Alexander. Over dochter Deborah is niet veel bekend, zelfs niet hoe zij eruitziet. Van Rebecca weten we dat ze een Master aan de Vrije Universiteit heeft behaald in Prevention and Public Health. Tegenwoordig is ze werkzaam als Software Consultant bij een apotheek in Amsterdam. Daarnaast houdt ze van muziek, getuige haar profiel op Soundcloud.

Rebecca, Deborah en Alexander zijn de zoon en dochters (kinderen) van Marco van Basten
© Instagram: @Marcovanbasten & LinkedIn

Als we het hebben over de zoon van Marco van Basten, gaat het niet om Cristiano Ronaldo, zoals José Mourinho ooit beweerde. De Portugese coach zag Ronaldo ooit spelen in de jeugd van Sporting CP en noemde hem destijds al ‘de zoon van Marco van Basten’. Zijn echte zoon heet Alexander. Daarnaast heeft Marco van Basten inmiddels ook twee kleinkinderen. Beide dochters hebben inmiddels al een kind, waardoor Van Basten tegenwoordig ook opa is.

De kleinkinderen van Marco van Basten
© Instagram: @Marcovanbasten

Marco van Basten had een affaire

Wie denkt dat de relatie van Marco van Basten in al die jaren over rozen is gegaan, heeft het goed mis. De voormalig international van het Nederlands elftal had eind jaren ’80 een tijdje een affaire met een andere vrouw. “Ik kwam in het uitgaansleven een meisje tegen en zij kon ook goed dansen. Dat liep uit de hand, ik raakte in de war. We spraken stiekem af, dat was niet goed maar het gebeurde”, vertelde hij in de talkshow Beau.

Marco van Basten had een affaire met een andere vrouw
© Instagram: @Marcovanbasten

Na een aantal maanden besloot Van Basten zijn affaire op te biechten aan Liesbeth. Direct daarna ging hij op trainingskamp. Bij terugkomst vond hij een briefje op de keukentafel met de tekst: ‘Ik heb het heel leuk met je gehad en zal altijd van je houden. Ik wens je het allerbeste’. “Dat brak mijn hart, het was heel erg. Ze liet me begrijpen dat ik een volledig verkeerde beslissing had genomen.” In de weken daarna deed Marco er alles aan om de boel weer te lijmen en uiteindelijk vergaf Liesbeth Marco’s zonden.

Vermogen van Marco van Basten

Het vermogen van Marco van Basten wordt op dit moment geschat op 16 miljoen euro. Mooi pensioenpotje, zul je denken, maar dat had nog veel meer kunnen zijn. Marco van Basten hield volgens Quote zo’n 23 miljoen euro over aan zijn spelerscarrière. In 1998 legde hij vrijwel zijn volledige vermogen in handen van de ABN AMRO om te investeren. En dat bleek catastrofaal.

Het vermogen van Marco van Basten is 16 miljoen euro
© Instagram: @Marcovanbasten

Na de ramp met de Twin Towers, stortten de beurskoersen in. Mensen verkochten massaal hun aandelen en Van Basten zag zijn bezittingen flink in waarde dalen. Tot hij het niet meer kon aanzien en besloot de hele boel te verkopen, voordat het nog verder kelderde. Met een verlies van maar liefst tien miljoen euro verkocht Van Basten zijn aandelen, waardoor hij nog maar dertien miljoen overhad.

Huis van Marco van Basten

Marco van Basten mag dan pas 58 jaar oud zijn, maar hij heeft onlangs samen met zijn vrouw Liesbeth besloten om in een seniorenflat te gaan wonen. Heeft die beleggingsflater er dan zo hard ingehakt bij Marco? Nee hoor, maak je maar geen zorgen. Het is een uiterst luxe seniorenappartement van een paar miljoen euro. Op het Valeriuscomplex in Amsterdam woont hij in een zeer ruim appartement met voldoende faciliteiten. Maar goed, dat kon er ook wel vanaf nadat hij net zijn villa aan het Vondelpark had verkocht voor veertien miljoen euro.

Het huis van Marco van Basten
© Valeriuscomplex

ook interessant

Coach John van den Brom speelt de hoofdrol in een video met de kerstboodschap van Anderlecht. Verkleed als...

Arsenal-trainer was woensdagavond alles behalve blij na de nederlaag van zijn club tegen Napoli. De Engelse koploper plaatste...

Beter kon hij bijna niet reageren, rechtsback van Barcelona Alvès, toen een ‘fan’ een banaan het veld op...

Oranje speelde gisteren gelijk tegen België, en dat is opnieuw een opsteker voor het Nederlands elftal na de...

Ajax was lang bezig met de huur van Ola John, maar wist de aanvaller niet los te weken...

Het regende heerlijke acties in Brazilië dit weekend. Na de gruwelijke panna die we eerder vandaag postten hebben...