Search
Close this search box.
Diego Maradona vindt de Gouden Bal voor Messi onterecht. © Pro Shots

Maradona: ‘Gouden Bal Messi onterecht’

Ook Diego Maradona vindt het niet terecht dat Lionel Messi de Gouden Bal heeft gewonnen. Dat de prijs voor beste voetballer van het WK naar de Argentijn ging, is in de ogen van veel mensen een vreemde beslissing.

Messi pakte immers geen wereldtitel en behaalde ook nooit zijn topvorm. Maradona, Gouden Bal-winnaar in 1986, zegt bij de Venezolaanse zender Telesur dat hij de de voetballer alles gunt. “Maar het is niet eerlijk dat iemand iets wint vanwege een marketingplan”, voegt de legendarische speler daar aan toe. Hij doelt daarmee op het feit dat Adidas, sponsor van de trofee, ook een contract heeft met Messi.

Ook Messi zelf leek niet echt content met de prijs. “Ik wilde de wereldbeker mee naar huis nemen voor alle Argentijnen”, zei hij desgevraagd. “Deze prijs vind ik helemaal niet belangrijk. Op dit moment geef ik er niets om.”

ook interessant

Wesley Sneijder was zondag de grote kleine man in de derby tussen Galatasaray en Fenerbahçe, hij maakte daar...

Menig Ajacied wordt nog wel eens gillend wakker worden van die ene zondagmiddag in 2016. Dat was immers...

Ramiz Zerrouki mag zich Feyenoorder noemen. Wat is zijn afkomst, wat verdient hij en wie is de vriendin...

Liverpool, Manchester United, Paris Saint-Germain… Allemaal zouden ze lonken naar de gunsten van Memphis Depay. Voor de gewone...

In Wit-Rusland worden de horrortackles al uitgedeeld voordat de wedstrijd is begonnen! Dzmitry Likhtarovich, de aanvoerder van BATE Borisov,...

Bah! Nadat Joachim Löw eerder al met zijn edele delen speelde en ongegeneerd aan zijn kont krabde, snuffelt...