Search
Close this search box.
Adam Maher

‘Maher wordt geen balafpakker’

Het gaat niet zo lekker met Adam Maher bij PSV. De middenvelder, afgelopen zomer met veel bombarie naar Eindhoven gehaald, zit inmiddels zelfs op de bank bij de Eindhovenaren. Voorlopig lijkt er op het middelveld van PSV geen plek voor Maher, aangezien Cocu tevreden is over het trio Schaars-Park-Hiljemark. En dan komt ook Wijnaldum binnenkort nog terug van een blessure.

Cocu heeft de creativiteit van Maher blijkbaar niet nodig: “Ik denk dat wij sowieso voldoende creativiteit in de ploeg hebben. Een speler als Ji-sung is niet alleen een speler die hard werkt, maar ook iemand die op hoog niveau voetbalt en snel de oplossing ziet. En Stijn Schaars kan ook niet alleen maar betiteld worden als een harde werker. Hij is ook een voetballende middenvelder.”

En dus de vraag, wat moet er met Maher gebeuren? “Het is niet de bedoeling om van Adam Maher een balafpakker te maken”, aldus Cocu. “Je moet beoordeeld worden op de kwaliteiten die je hebt. Adam heeft goede wedstrijden gespeeld, maar er zijn ook dingen die beter moeten. Uiteindelijk kijk je als staf naar het totaalplaatje van het elftal.”

ook interessant

Bij Feyenoord blonken ze gistermiddag niet echt uit in sportiviteit, na de teleurstellende nederlaag tegen Ajax. Pellè reageerde...

Een voetballer in de tweede divisie van Zweden wilde even interessant doen met de bal, maar had dat...

Het is een jarenlange traditie die EA Sports ook dit jaar niet overslaat: een kersverse FIFA. De beste...

Eindelijk heeft hij in de Formule 1 de vastigheid die hij al jaren in de liefde heeft! Dit...

De hormonen, testosteron en adrenaline gieren door de sportwereld, dus ook dit jaar was het een koud kunstje...

Mario Balotelli is sinds kort weer in dienst van AC Milan maar daar bond de club wel een...