Search
Close this search box.

‘Maarten vd Weijden wil Elfstedentocht zwemmen’

Voormalig professioneel zwemmer en Olympisch kampioen in het open water, Maarten van der Weijden heeft een ultieme droom. Hij zou enorm graag de Elfstedentocht volbrengen, zwemmend!

Sinds hij gestopt is met professioneel zwemmen is geen (zwem)uitdaging de 36-jarige zwemmer te groot. Zo zwom hij eerder deze maand Het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland nog twee keer over, een tocht van zo’n 66 kilometer. In juni zwom Van der Weijden 80 kilometer tussen Amsterdam en Rotterdam. Hij wil met zijn prestaties aandacht vragen in de strijd tegen kanker, de ziekte waar hij zelf ook aan leed in het begin van deze eeuw.

De 200 kilometer lange Elfstedentocht is het nieuwe ultieme doel, al gaf hij in juni nog aan dat zo’n afstand toch een brug te ver zou zijn. “Een mooie gedachte, maar dat is iets te ver”, zei hij toen over de Tocht der Tochten.

Omrop Fryslân meldt nu echter dat Van der Weijden het toch gaat proberen. Hij noemt het zelf zijn ‘ultieme zwemdroom’. Vanavond bij RTL Summernight zal hij het officieel bekend maken wanneer hij zijn doel zou willen bereiken.

ook interessant

Het voetbalseizoen is weer begonnen. Dat betekent vast dat je weer staat te popelen om jezelf van je...

We presenteerden jullie eerder al een spannende fotocollage van Van der Wiel’s chickie, geschoten door de oud-Ajacied zelf....

Meestal is Mario Balotelli niet vooruit te branden, maar een aantal vrienden hebben de ideale manier gevonden om...

Het had niet veel gescheeld of het succes van Voetbal Inside was tot een luguber einde gekomen. Johan...

Real Madrid versterkte zich al met Toni Kroos en James Rodriguez, maar de honger van de Spanjaarden is...

Het was gisteren gezellig in Groningen, waar koning Willem-Alexander zijn 51e verjaardag vierde. Ook Ranomi Kromowidjojo was aanwezig...