Search
Close this search box.
Geniale België-diss: "Nederland beter dan in één uur"

Geniale België-diss: “Nederland in één uur beter dan België in 94 jaar”

We kijken in Nederland gek op als we een dagje geen medaille winnen op de Olympische Winterspelen. Hoe groot is het contrast met België, dat in 1998(!) zijn laatste plak binnensleepte.

En die werd nog gewonnen door een genaturaliseerde Nederlander ook: Bart Veltkamp. Arjen Lubach wreef gisteravond veel meer van dat soort pijnlijke feitjes in de neus van onze zuiderburen.

Zo staat België het qua aantal behaalde medailles (5) nog lager dan dwergstaat Liechtenstein. En lager dan de DDR, een land dat al 30 jaar niet meer bestaat. “Vlak boven België staan dan ook Atlantis, het Romeinse Rijk, het Land van Ooit en Carpetland”, sprak Lubach.

En dat terwijl Nederland afgelopen zaterdag in één uur vier medailles binnensleepte op de 3.000 meter en het shorttrack. “Nederland scoort op de Olympische Winterspelen in één uur beter dan België in de afgelopen 94 jaar”, besluit Lubach dan ook.

Ach ja, België mag ons met het aankomende WK weer belachelijk maken. Bekijk hier de geniale België-diss van Zondag met Lubach terug (vanaf 3:00):

https://www.youtube.com/watch?v=O4B_AI-13j4?t=180

ook interessant

Ryan Sessegnon is een talentvolle speler van Fulham en genomineerd voor de Young Player of the Year-award. Maar...

Haar halve finale op Roland Garros leverde Kiki Bertens plek 22 op de wereld op, maar de laatste...

Waar je Madura van wilt kennen, is zijn vriendin Elise van der Horst. Beter bekend als zangeres EliZe...

Aah: de jaren 90. Het tijdperk van foute truien, de Spice Girls en Kindernet. Maar ook de jaren...

René van der Gijp wordt opa. De vaste gast van het populaire televisieprogramma Voetbal International bevestigt dit tegenover...

Oranje speelde gisteren gelijk tegen België, en dat is opnieuw een opsteker voor het Nederlands elftal na de...