Search
Close this search box.
Geniale België-diss: "Nederland beter dan in één uur"

Geniale België-diss: “Nederland in één uur beter dan België in 94 jaar”

We kijken in Nederland gek op als we een dagje geen medaille winnen op de Olympische Winterspelen. Hoe groot is het contrast met België, dat in 1998(!) zijn laatste plak binnensleepte.

En die werd nog gewonnen door een genaturaliseerde Nederlander ook: Bart Veltkamp. Arjen Lubach wreef gisteravond veel meer van dat soort pijnlijke feitjes in de neus van onze zuiderburen.

Zo staat België het qua aantal behaalde medailles (5) nog lager dan dwergstaat Liechtenstein. En lager dan de DDR, een land dat al 30 jaar niet meer bestaat. “Vlak boven België staan dan ook Atlantis, het Romeinse Rijk, het Land van Ooit en Carpetland”, sprak Lubach.

En dat terwijl Nederland afgelopen zaterdag in één uur vier medailles binnensleepte op de 3.000 meter en het shorttrack. “Nederland scoort op de Olympische Winterspelen in één uur beter dan België in de afgelopen 94 jaar”, besluit Lubach dan ook.

Ach ja, België mag ons met het aankomende WK weer belachelijk maken. Bekijk hier de geniale België-diss van Zondag met Lubach terug (vanaf 3:00):

https://www.youtube.com/watch?v=O4B_AI-13j4?t=180

ook interessant

Manchester United heeft op schitterende wijze het nieuwe tenue voor komend seizoen gepresenteerd. De club, waar bondscoach Louis...

Er is een goede reden waarom ze haar privacy koestert. Vijf dingen die je niet wist over Rike...

Wij weten natuurlijk al lang dat Memphis Depay onder zijn babyface het lichaam van Thor herbergt, maar bij...

Ook Barack Obama kijkt voetbal! Er circuleerde gisteren al een foto waarin we de president van de Verenigde...

Ajax beleefde een prachtig seizoen in 2018/2019. Voor het eerst in 5 jaar pakten de Amsterdammers de Eredivisie-titel,...

Homoseksuele voetballers: ze lijken niet te bestaan. Dat is natuurlijk bullshit, al kost het behoorlijk wat moeite om...