Search
Close this search box.

Louis van Gaal wordt de nieuwe bondscoach

Het Europees kampioenschap voetbal is pas net voorbij, maar het gaat alweer over wie de nieuwe bondscoach wordt. Niet zo heel gek, want Nederland was al relatief vroeg uitgeschakeld op het toernooi. Mocht je in pay n play casinos willen inzetten op hoe het WK of de kwalificatie daarvoor gaat verlopen, dan kan dat nu. We weten immers wie de opvolger van Frank de Boer zal worden, en dat is Louis van Gaal. Daarmee wordt de Nederlandse succestrainer voor de derde keer de bondscoach. Zijn laatste klus was bij Manchester United, waar hij in 2016 ontslagen werd.

Assistenten

Sinds het teleurstellend verlopen EK was al snel duidelijk dat de KNVB maar een nieuwe trainer wilde, en dat was Louis van Gaal. Toch duurde het even voordat het echt rond kwam, wat er onder andere mee te maken heeft gehad dat van Gaal woonachtig is in Portugal en bepaalde assistenten bij de ploeg wilde halen. Deze namen zijn op zijn zachtst gezegd opvallend, want er zitten een aantal namen bij met een geschiedenis bij oranje en ook een nieuweling.

Henk Fraser zal namelijk de tweede assistent worden, terwijl Danny Blind de eerste assistent wordt. Die laatste was eerder bondscoach, maar dit was niet van lange duur. Nadat er geen eindtoernooi werd gehaald kon Blind inpakken. Het is daarom bijzonder te noemen dat hij nu weer als assistent wordt ingezet, al heeft dat er vooral mee te maken dat hij al eerder met van Gaal werkzaam was bij verschillende clubs en het Nederlands elftal.

De naam van Henk Fraser is erg opvallend, en hij werd door Louis van Gaal zelf benaderd, terwijl hij actief zal blijven als trainer van Sparta. Hij krijgt op deze manier een duofunctie. Daarna lijkt het de bedoeling dat Fraser wordt klaargestoomd om van Gaal op te volgen als deze gaat stoppen. Daarbij is het wel van belang dat Oranje zich gaat weten te plaatsen voor het WK in qatar.

Contractduur

De duur van het overeengekomen contract is 18 maanden. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat wanneer het eindtoernooi niet wordt gehaald, zowel van Gaal als de assistenten direct op zullen stappen. Mocht dit wel gebeuren, dan blijft de staf in deze samenstelling doorgaan tot en met het wereldkampioenschap, in november en december van volgend jaar. Met alle eerdere successen die van Gaal als trainer heeft behaald hebben veel voetballiefhebber weer iets om naar uit te kijken.

ook interessant

Liverpool heeft aan de hand van Suárez met maarliefst 0-5 gewonnen bij Tottenham Hotspur. Tottenham was helemaal nergens...

Stap in de opwindende wereld van online gokken met Paysafecard in Nederland. Je hebt vast gemerkt dat het...

Royston Drenthe mag dan een rare vogel zijn, hij is ook heel sympathiek. De linksback organiseerde dit weekend...

Dat was even schrikken voor VI-journalisten Süleyman Öztürk en Stef de Bont: de twee maken een rondtocht langs...

Eindelijk heeft hij in de Formule 1 de vastigheid die hij al jaren in de liefde heeft! Dit...

We schreven eerder al over de brute naamsverandering van Estadio Santiago Bernabéu, dat door een sponsordeal Abu Dhabi...