Search
Close this search box.
Knipsel

Louis van Gaal krijgt eigen film

Onze bondscoach krijgt zijn eigen film. Dat heeft A-Film Producties vandaag laten weten. Het project, met de werktitel ‘Louis’, wordt gemaakt in directe samenwerking met Louis van Gaal en de KNVB. De bondscoach zal zelf de regie op zich nemen, maar wordt wel bijgestaan door een professionele regisseur. Louis wil zelf de hoofdrol spelen in de film over zijn leven.

De film, gebaseerd op Louis’ sportieve successen, zal voor aanvang het WK klaar moeten zijn en bevat memorabele momenten als de “Ben ik nou zo slim, of zijn jullie nou zo dom”-quote en balkonscene bij het kampioenschap van Bayern München. Het fiasco voorafgaand aan het WK 2002 zal niet te zien zijn, zo is contractueel vastgelegd. Louis van Gaal laat in een reactie weten zich te verheugen op het maken van de film: “Eindelijk zullen de mensen de waarheid te zien krijgen in deze speelfilm. Zoals ik het zal regisseren en spelen, zo is het echt gegaan.”

Wie de rol van Truus, Louis’ vrouw gaat spelen is nog onbekend. “Wie weet bel ik Wesley wel even voor Yolanthe,” grapt de trainer. Van Gaal heeft ook al visuele ideëen voor de film. “In grijstinten zou mooi zijn,” aldus de oefenmeester. “Truus en ik kijken graag naar vroege films als Casablanca. Zo worden ze niet meer gemaakt tegenwoordig.”

ook interessant

De Champions League is inmiddels de poulefase voorbij en alleen de zestien beste clubs van de poulefase maken...

De schandalige acties van enkele PSV-fans richting bedelaarsters hebben Spanje niet onberoerd gelaten. De krant AS beweert nu...

Max Verstappen rijdt volgend jaar voor het team met de naa Aston Martin Red Bull Racing, dat heeft...

Neymar liet dinsdagavond weer eens zien waarom Barcelona zoveel geld voor hem betaald heeft. Tegen Portugal liet hij...

Royston Drenthe heeft zijn club Alania Vladikavkaz maandag aan een 3-1 zege geholpen. Dankzij de eerste drie treffers...

Het spookt in een stadion in Bolivia! Tijdens een wedstrijd is de zwarte schaduw van een persoon te...