Search
Close this search box.
Knipsel

Louis van Gaal krijgt eigen film

Onze bondscoach krijgt zijn eigen film. Dat heeft A-Film Producties vandaag laten weten. Het project, met de werktitel ‘Louis’, wordt gemaakt in directe samenwerking met Louis van Gaal en de KNVB. De bondscoach zal zelf de regie op zich nemen, maar wordt wel bijgestaan door een professionele regisseur. Louis wil zelf de hoofdrol spelen in de film over zijn leven.

De film, gebaseerd op Louis’ sportieve successen, zal voor aanvang het WK klaar moeten zijn en bevat memorabele momenten als de “Ben ik nou zo slim, of zijn jullie nou zo dom”-quote en balkonscene bij het kampioenschap van Bayern München. Het fiasco voorafgaand aan het WK 2002 zal niet te zien zijn, zo is contractueel vastgelegd. Louis van Gaal laat in een reactie weten zich te verheugen op het maken van de film: “Eindelijk zullen de mensen de waarheid te zien krijgen in deze speelfilm. Zoals ik het zal regisseren en spelen, zo is het echt gegaan.”

Wie de rol van Truus, Louis’ vrouw gaat spelen is nog onbekend. “Wie weet bel ik Wesley wel even voor Yolanthe,” grapt de trainer. Van Gaal heeft ook al visuele ideëen voor de film. “In grijstinten zou mooi zijn,” aldus de oefenmeester. “Truus en ik kijken graag naar vroege films als Casablanca. Zo worden ze niet meer gemaakt tegenwoordig.”

ook interessant

Vicente del Bosque houdt het na een teleurstellend EK voor gezien als bondscoach van Spanje. De 65-jarige oefenmeester...

Het Nederlandse Davis Cupteam bij de mannen kende een ongekend verloop afgelopen weekend. Na een 2-0 achterstand op...

De naam van volleybalteam USD Altair 1963 zal niet direct een belletje bij je doen rinkelen. Tot nu...

De Braziliaanse middenvelder Kaka deed zich ooit voor als vrome, christelijke family man. Zo beweerde de voetballer dat...

Een streaker in Duitsland bij de wedstrijd tussen Hannover ’96 en Mainz heeft dit weekend de show gestolen....

Ze hadden de finale eigenlijk al schriftelijk afgedaan, dus de deceptie was in Frankrijk enorm toen Portugal er...