Search
Close this search box.
Louis regelde Truus door Ajax-zege op Bayern

Louis regelde Truus door Ajax-zege op Bayern (en dist Feyenoord effe)

Louis van Gaal is tegenwoordig analist bij Ziggo Sport en de coach kwam gisteren opeens met een hilarische anekdote op de proppen. Dat had alles te maken met de Champions League-wedstrijd die Ajax in 1995 tegen Bayern München speelde. Van Gaal was toen uiteraard trainer van de Amsterdamse club.

“Ik had net een beetje verkering gekregen met Truus”, stak de flamboyante Amsterdammer van wal. “En die is supporter van Feyenoord. Ik zei: kom nou eens naar een leuke wedstrijd van Ajax, dàn zie je voetbal.”

De keuze viel op de wedstrijd tegen Bayern München, die Ajax thuis op glorieuze wijze met 5-2 won. En dat betekende goed nieuws voor Louis.

“Toen zei ze: ik wil toch wel bij je blijven?” vroeg Jack van Gelder met een grijns.

“Ja”, antwoordde Louis bloedserieus. “Het was een mooie wedstrijd. Daar kwam het door.” Om vervolgens toch een glimlach tevoorschijn te toveren.

Het zou overigens goed kunnen dat we Van Gaal volgend seizoen weer naast het veld zien. De 66-jarige trainer liet zich ontvallen dat hij een aanbod heeft gekregen dat hij niet kan weigeren.

ook interessant

Ronaldinho komt terug naar Europa. Volgens verschillende Turkse bronnen gaat de Braziliaanse aanvaller tekenen bij het Turkse Besiktas,...

Wesley Sneijder gaat zijn grote hobby naast voetbal verder verkennen! De kleine middenvelder is gevraagd om een boek...

Memphis Depay maakt een grote kans om uitgeroepen te worden tot Talent van het WK. Dat liet de...

Aankomende donderdag gaat de documentaire over Dirk Kuijt in première. Regisseur Deborah van Dam volgde de voetballer afgelopen...

Nog steeds huilen volwassen mannen dikke tranen van verdriet omdat Kevin Strootman het WK moet missen, maar in...

José Mourinho heeft venijnig uitgehaald naar Real Madrid-coach Rafael Benitez door hem nog even fijntjes op zijn corpulentie...