Search
Close this search box.
Louis regelde Truus door Ajax-zege op Bayern

Louis regelde Truus door Ajax-zege op Bayern (en dist Feyenoord effe)

Louis van Gaal is tegenwoordig analist bij Ziggo Sport en de coach kwam gisteren opeens met een hilarische anekdote op de proppen. Dat had alles te maken met de Champions League-wedstrijd die Ajax in 1995 tegen Bayern München speelde. Van Gaal was toen uiteraard trainer van de Amsterdamse club.

“Ik had net een beetje verkering gekregen met Truus”, stak de flamboyante Amsterdammer van wal. “En die is supporter van Feyenoord. Ik zei: kom nou eens naar een leuke wedstrijd van Ajax, dàn zie je voetbal.”

De keuze viel op de wedstrijd tegen Bayern München, die Ajax thuis op glorieuze wijze met 5-2 won. En dat betekende goed nieuws voor Louis.

“Toen zei ze: ik wil toch wel bij je blijven?” vroeg Jack van Gelder met een grijns.

“Ja”, antwoordde Louis bloedserieus. “Het was een mooie wedstrijd. Daar kwam het door.” Om vervolgens toch een glimlach tevoorschijn te toveren.

Het zou overigens goed kunnen dat we Van Gaal volgend seizoen weer naast het veld zien. De 66-jarige trainer liet zich ontvallen dat hij een aanbod heeft gekregen dat hij niet kan weigeren.

ook interessant

Als we de verhalen moeten geloven, heeft het Olympisch dorp in Rio de Janeiro meer weg van een...

Een heerlijk doelpunt van eigen helft in Barcelona. Jeugdspeler Munir El Haddadi wist in het duel tegen Benfica...

In Londen, bij het stadion van Arsenal, is vandaag het standbeeld van Dennis Bergkamp onthuld. De Nederlander zelf...

Dat onze koning een fervent sportfan is, weten we langer dan vandaag. Willem-Alexander duikt steevast op bij elk...

Steven Gerrard heeft zijn grote liefde Liverpool definitief verlaten voor een avontuur bij LA Galaxy. De marketingmachine is inmiddels...

Volgens Vitesse mocht de Israëlische verdediger Dan Mori de Verenigde Arabische Emiraten niet in, maar de ambassade zegt...