Search
Close this search box.

Londen, de stad met de meeste profclubs van Europa

Voetbal is wereldwijd de grootste sport. Hoeveel voetbalclubs er precies zijn is lastig te zeggen, maar dat moeten er tientallen duizenden zijn. Daarbij kunnen we ook zeggen dat er miljarden mensen wereldwijd de sport beoefenen.  

Alleen in Engeland zijn er al 600 voetbalclubs. Een behoorlijk deel hiervan bevindt zich in de hoofdstad, Londen. De stad kent liefst veertig voetbalclubs waarvan er ook nog eens veertien een profstatus hebben. Dat maakt de Engelse hoofdstad ook de absolute voetbalhoofdstad van Europa en zelfs de hele wereld. De stad, bekend om het bruisende leven met pubs, restaurants, casino’s en hotels, is daarom een prachtige stad om eens te bezoeken. Even bijkomen van het heftige Londense leven? Speel dan online de online slots wolf gold, en vermaak je daarna weer in de vele uitdagingen die de stad biedt.

We kunnen in dit artikel onmogelijk alle veertig clubs beschrijven, maar we zullen ze zeker benoemen en de veertien profclubs zullen we kort bespreken. Van de veertien profteams spelen er liefst zeven in de hoogste divisie, de Premier League. Laten we beginnen om deze clubs te bespreken. Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United, Fulham, Crystal Palace en Brentford zijn komend seizoen allemaal op het hoogste niveau actief.

Arsenal

De voetbalclub Arsenal FC is een van de oudste (opgericht in 1986) en zeker de meest succesvolle club uit de voetbalhoofdstad. Met 13 landstitels, 14 FA cups, 2 League Cups, 16 Community Shields en 1 Europa Cup II en de Jaarbeursstedenbeker won de club gedurende de jaren vele prijzen. De laatste tijd is de prijzenmachine echter aardig tot stilstand gekomen.

Afgelopen seizoen deed Arsenal echter weer lange tijd mee in de strijd om de titel en de club wil dan ook niks liever dan de landstitel weer eens pakken.

Chelsea

In nationaal opzicht is Chelsea zeker niet zo succesvol als Arsenal, maar Europees gezien pakte de blauwe club uit de hoofdstad wel de nodige prijzen. Zo won de club de Champions League, Europa League en de Europa cup 2.

Sinds de komst van de rijke Rus Abramovic in 2003 ging het goed met Chelsea. Vijf van de zes landstitels werden sindsdien gewonnen. De laatste jaren gaat het weer een stukje moeilijker, ondanks dat er nog altijd veel geld is.

Tottenham Hotspur

Dankzij de goede prestaties de laatste jaren behoort Tottenham tot de top zes van de Premier League. Prijzen worden er echter zelden gewonnen bij de Spurs. Deze eeuw won de club één prijs, de league cup in 2008. De champions League finale werd wel eenmaal bereikt, in 2019, toen Liverpool te sterk was.

West Ham United

Nog nooit werd West Ham Kampioen, maar een echte volksclub is het wel. The Hammers pakten in het verleden driemaal de FA cup en doen het de laatste jaren goed. Wie weet kunnen ze dat weer eens verzilveren met een mooie prijs.

Fulham

De oudste club van Londen is Fulham. De club degradeerde regelmatig naar de Championship, maar keerde telkens weer terug. Een prijs wist de club uit 1879 nog niet te winnen, al waren ze in 2010 dichtbij, toen de finale van de Europa League werd gehaald. Atletico Madrid was echter te sterk.

Crystal Palace

Ook deze club wist nog geen prijs te winnen en speelde lang niet altijd in de Premier League. Toch is het een graag geziene gast op het hoogste niveau van de Engelse competities.

Brentford

Sinds vorig jaar is Brentford eindelijk weer Premier League club. Iets dat bijna 80 jaar lang niet lukte. Toch maakt de club de laatste jaren indruk en kan het zomaar eens een blijvertje zijn op het hoogste niveau.

Naast de bovengenoemde club zijn er dus nog meer clubs actief in het profcircuit van Engeland. Sommige van hen speelden wel kort of langer in de Premier League, of wisten ooit te stunten in de FA cup. Queens Park Rangers, Millwall, AFC Wimbledon, Charlton Athletic, Leyton Orien, Sutton United, Barnet, Bromley en Dagenham & Redbridge zijn actief in de wat lagere divisies van het Engelse voetbal.

ook interessant

Barcelona heeft zaterdagavondmet een ware galavoorstelling gewonnen van Rayo Vallecano. Barça versloeg de Vallecano in het eigen Camp...

Als je bent begonnen aan de nadagen van je carrière dan is het voor de gemiddelde topvoetballer tijd...

Manchester United vervolgde het dramatische seizoen door dit weekend met 1-0 van Newcastle United te verliezen. Een Kenyaanse...

Cristiano Ronaldo is een lucky bastard. Vindt die een telefoon in Las Vegas, blijkt de eigenaresse een lekkere...

Tabloidkrant The Sun vermaakt zijn lezers al weken met het bijzondere verhaal over Anthony Martial en beautyqueen Emily...

Zlatan is en blijft een koning, ook tijdens zijn vakantie. Op het strand van Venetië is Ibracadabra ook...