Search
Close this search box.
grijze-jeans-met-bruine-loafers.jpg

Hoe Loafers Matchen met Jeans?

De laatste jaren is er een duidelijke verschuiving naar meer casual kleding. Natuurlijk zal er altijd een plaats zijn voor pak en stropdas, in combinatie met formele schoenen. Maar het wordt steeds acceptabeler om er meer casual uit te zien, zelfs voor professionele gelegenheden.

Met een nette spijkerbroek in combinatie met een overhemd en misschien een blazer zie je er professioneel uit en kun je een zakelijke bijeenkomst bijwonen, terwijl je toch goed past bij een borrel na het werk.

Om elke outfit af te maken, heb je natuurlijk de juiste schoenen nodig. Die kunnen je look letterlijk maken of breken.

Het goede nieuws is dat loafers een uitstekende keuze zijn bij jeans, vooral tijdens de warmste maanden van het jaar, wanneer het niet nodig is om zware schoenen te dragen en we ons kunnen uitleven met kleurrijke, lichte en toch formele loafers. Het is gewoon een kwestie van de juiste balans vinden.

Controleer de kenmerken

Bij het combineren van heren loafers en jeans is het essentieel om rekening te houden met de extra’s op je jeans en loafers. In het algemeen moeten de kenmerken op de schoenen passen bij de jeans.

ETQ-LS03
ETQ loafers

Donkere effen jeans passen bijvoorbeeld goed bij een penny loafer. Je kunt kiezen voor een slimmere leren look.

Als de gelegenheid meer ontspannen is en je jeans vlekken heeft of trendy scheuren, dan wil je een opvallender paar loafers. Patronen kunnen een goed idee zijn om je casual benadering te benadrukken. Satijnen loafers zijn een geweldige optie voor deze situatie.

Denk aan het materiaal

blauwe-suede-loafers.jpg
ETQ loafers

Een belangrijk onderdeel van het combineren van jeans en loafers is te kijken naar het materiaal waarvan je loafers zijn gemaakt. Jeans zijn denim en zien er casual uit. De loafers moeten hetzelfde uitstralen. Vooral in de zomermaanden kun je het beste kiezen voor een loafer van rafia, een perfect materiaal voor warme en hete dagen dat de voeten koel houdt.

Als je op zoek bent naar een casual gelegenheid, dan is een nette spijkerbroek nog steeds een goede optie met loafers. Kies echter voor suède loafers, die perfect geschikt zijn voor alle seizoenen. Dit soort loafers creëert een andere look en feel, waardoor je zelfverzekerd een zakelijke bijeenkomst binnenstapt en er goed uitziet.

Kleur is belangrijk

loafers-met-jeans.jpg
loafers-met-jeans.jpg

De kleur van je spijkerbroek maakt verschil voor de loafers die je kiest. Loafers zijn slimmer dan sneakers en dat betekent dat je het bij basiskleuren en meer neutrale kleuren moet houden.

Over het algemeen kun je loafers het beste combineren met een zwarte, donkerblauwe of witte spijkerbroek. Vergeet niet dat je loafers bij je spijkerbroek moeten passen en niet apart moeten opvallen. Dat betekent dat je een loafer moet kiezen die dezelfde kleur heeft als je spijkerbroek.

Een witte jeans past bijvoorbeeld goed bij witte loafers, maar ze hoeven niet helemaal wit te zijn.

Witte jeans kunnen ook goed combineren met bruine loafers, maar vermijd het gebruik van zwart schoeisel, want dat zou te veel contrast geven.

Vergeet de rest van je outfit niet

Hoewel het belangrijk is om je jeans en loafers te matchen op kleur, stijl en materiaal, moet je ook nadenken over de rest van je outfit.

Vergeet niet dat loafers nette schoenen zijn. Dat betekent dat poloshirts en effen t-shirts een goede optie zijn, maar geklede overhemden niet. Een slim overhemd, zoals een oxford overhemd, kan echter wel bij een spijkerbroek en loafers worden gedragen, mits zowel de spijkerbroek als de heren schoenen slim en donker zijn.

Laatste gedachten

Kijk in de spiegel voordat je naar buiten gaat om te zien of de combinatie van jeans en loafers werkt. In de meeste gevallen ziet het er beter uit dan je verwacht.

ETQ loafers

Een extra tip om je te helpen bij deze look is om je jeans te manchetten. Dit is geweldig als je kiest voor een smart casual look, in tegenstelling tot smart casual. Door je jeans te manchetten laat je een beetje van je enkel zien en komen de loafers beter tot hun recht.

ook interessant

Merk je dat je er soms moeite mee hebt om de perfecte heren jeans te vinden? Bijvoorbeeld omdat...

Een paar comfort sneakers is een essentiële uitrusting voor een actieve wandeling of een sportsessie. Gevoelige voeten vereisen...

Voetballers staan steeds vaker bekend om hun bijzondere kledingkeuzes, tatoeages en moderne kapsels. Ook lijkt het erop dat...

Staat er een waanzinnige wintersportvakantie op de planning? Of ga je juist voor een actieve wandelvakantie in de...

Heb je ooit het gevoel gehad dat je haar een beetje extra liefde nodig heeft? Of misschien ben...

Ieder jaar zie je de modecollectie veranderen, maar tussen alle kledingstukken in zie je er altijd een die...