Search
Close this search box.
De ouders, man en het salaris van Lieke Martens

Ouders, man en salaris van Lieke Martens: alles wat je wilt weten

Lieke Martens is misschien wel de beste Nederlandse voetbalster aller tijden. In 2017 werd ze uitgeroepen tot speelster van het jaar en ze speelde al meer dan honderdveertig interlands. Maar wie zijn haar ouders eigenlijk? En wat verdient ze?

In het kort

  1. De ouders van Lieke Martens
  2. De vriend van Lieke Martens
  3. Het salaris van Lieke Martens
  4. Lieke was mooiste sportvrouw van Nederland
  5. Onvermijdelijk: Lieke Martens in bikini

1. De ouders van Lieke Martens

Lieke is opgegroeid in het Limburgse Nieuw Bergen in een gezin van zes: haar vader Bert Martens, haar moeder Thea, haar broers Jelle en Sjoerd en haar zus Meike. Op vijftienjarige leeftijd verhuisde Lieke naar Amsterdam om daar een talententtraject van CTO te volgen. Daar behaalde ze haar vmbo-diploma, maar had ze vooral te maken met veel heimwee. “Ze had een lastige tijd in Amsterdam en we belden elke dag”, vertelt haar vader aan De Limburger. “Maar Lieke wilde daar hoe dan ook blijven. Als ze toen was gestopt, hadden wij dat prima gevonden.”

Bert (vader) en Thea (moeder) zijn de ouders van Lieke Martens
© Facebook & Instagram: @Liekemartens

De vader van Lieke Martens is geboren in Vierlingsbeek, maar woont al ruim vijftig jaar in Bergen. Hij zit in de politiek bij de plaatselijke partij PK. Daarnaast is hij al dertig jaar lid van de vrijwillige brandweer in Bergen. Zo heeft hij ook eens het leven van de moeder van Lieke gered. Ze kreeg een hartinfarct en Bert hoorde gerommel in de badkamer. Hij snelde ernaartoe en zag dat zijn vrouw ineen gezakt was. Bert handelde snel, zo vertelde Lieke Martens later. “Hij heeft mijn moeders leven gered.”

2. De vriend van Lieke Martens

Op haar zeventiende kreeg Lieke Martens een relatie met Kevin Koolhof, maar haar jeugdliefde kon niet aarden in Barcelona. Drie maanden nadat hun relatie op de klippen liep, kreeg ze een verhouding met een profvoetballer. Lieke Martens lag op de Algarve Cup met Kika van Es op de kamer en scrolde wat door haar Instagram-feed. Daar kwam ze toenmalig Ajax-doelman Benjamin van Leer tegen. “Ik dacht: wat een leuke vent, die ga ik volgen”, vertelde ze aan Helden Magazine. “Binnen een half uur kreeg ik een berichtje van hem en diezelfde avond nog hingen we maar liefst drie uur lang aan de telefoon met elkaar.” In de zomer van 2023 trouwden Benjamin en Lieke.

3. Het salaris van Lieke Martens

Heerenveen, VVV-Venlo, Standard Luik, Duisburg, Kopparbergs en Rosengard. Geen bijzonder aansprekend cv, maar toch besloot Barcelona Lieke Martens in 2017 op te pikken. In Spanje groeide ze uit tot de beste voetbalster ter wereld. Na vier succesvolle seizoenen maakte Martens de overstap van Barcelona naar Paris Saint-Germain. En dat zal niet in de laatste plaats komen door het financiële aspect. In Spanje verdiende Lieke Martens 250.000 euro per jaar, maar bij PSG is dat verdubbeld. Zo strijkt Martens nu 500.000 euro per jaar op in Parijs. Mooi bedrag, niks mis mee.

Het salaris van Lieke Martens bij PSG is 500.000 euro per jaar
© Instagram: @Liekemartens

4. Mooiste sportvrouw van Nederland

Lieke Martens kan niet alleen uitzonderlijk goed voetballen, maar is ook nog een bijzonder knappe dame. Dat blijkt wel uit het feit dat ze door FHM in 2021 is uitgeroepen tot de knapste sportvrouw van Nederland. Daarmee hield ze vrouwen als Joy Beune, Jutta Leerdam, Suzanne Schulting, Tess Wester, Sem Wensveen en Irene Schouten achter zich. En wat ons betreft past ze prima in dat rijtje!

Lieke Martens is de knapste sportvrouw van 2021 in Nederland
© Instagram: @Liekemartens

5. Lieke Martens in bikini

Stiekem zijn we heel blij dat deze vraag zo vaak wordt gesteld in Google. Dus bij deze presenteren wij u: Lieke Martens in bikini. Zelf is ze wat preuts op dat gebied, maar we hebben toch een aantal kiekjes kunnen vinden in zwemkleding.

Lieke Martens in bikini
© Instagram: @Liekemartens
Lieke Martens in zwemkleding
© Instagram: @Liekemartens
Lieke Martens half naakt
© Instagram: @Liekemartens
Lieke Martens in sportbeha
© Instagram: @Liekemartens
Lieke Martens in zwarte bikini
© Instagram: @Liekemartens

ook interessant

Heel leuk dat de OranjeLeeuwinnen het EK hebben gewonnen, maar we moeten niet doen alsof het een wereldprestatie...

De beschamende, dieptrieste en dure afstraffing van Ajax tegen FK Rostov zal de Amsterdammers nog lang blijven achtervolgen....

Veel nieuwelingen in onze Eredivisie en dat betekent… kersverse voetbalvrouwen! Wij hebben de vijf mooiste voor je op...

Rusland heeft De Krim gekaapt en dat heeft ook gevolgen voor het voetbal. De Oekraïnse clubs Tavria Simferopol...

De Kuip mocht op last van de UEFA dan halfleeg zijn donderdagavond, met FOX Sports-hesje en neppe perskaart...

Novak Djokovic zal zich bepaald niet populair hebben gemaakt in de vrouwelijke tenniswereld met wat vreemde opmerkingen op...