Search
Close this search box.
Benjamin van Leer is de vriend van Lieke Martens

Alles over de relatie van Lieke Martens en Benjamin van Leer

Lieke Martens is al jaren de grote ster van het Nederlands vrouwenvoetbal. De aanvalster heeft met FC Barcelona en Paris Saint-Germain twee topclubs op haar cv staan. En ook in de liefde gaat het uitstekend! Benjamin van Leer is al een paar jaar de vriend van Lieke Martens. Echtgenoot inmiddels, want ze stapten in het huwelijksbootje.

Lieke Martens met haar vriend Benjamin van Leer
© Instagram: @Liekemartens

In 2018 kwam het nieuws naar buiten dat Lieke Martens opnieuw vrijgezel was. Haar relatie met Kevin Koolhof kwam ten einde. Kevin was sinds haar zeventiende de vriend van Lieke Martens, maar haar jeugdliefde kon niet aarden in Barcelona. “Samenwonen is toch wel anders. Ze heeft vier jaar alleen in Zweden gewoond”, vertelde moeder Thea aan Shownieuws. “We hebben netjes afgesloten met Kevin. Het is goed zo, ze heeft er zelf vrede mee. Ze zijn goed uit elkaar gegaan.”

Kevin is de ex-vriend van Lieke Martens
© Instagram
Lieke Martens is de vriendin van Benjamin van Leer
© Instagram: @Liekemartens

Van Leer nieuwe vriend Lieke Martens

Uiteraard waren er genoeg Nederlandse mannen die eens een lijntje uitgooiden. Want niet geschoten is altijd mis, maar het werd uiteindelijk een profvoetballer die er met het gouden lot vandoor ging. Drie maanden na de breuk met Kevin startte Lieke met daten met Benjamin van Leer. De doelman maakte indruk bij Roda JC onder de lat en dwong een transfer af naar Ajax. Dat vond Lieke wel interessant natuurlijk.

Benjamin van Leer en Lieke Martens hebben een relatie
© Instagram: @Liekemartens

Het klikte al snel vrij goed tussen de twee en ze kregen een relatie. Wel een bijzondere relatie, want beiden waren ook druk met hun eigen carrière. Doordat Martens in Spanje voetbalde en Van Leer in Nederland, hadden de twee ruim vier jaar een een latrelatie, waarbij ze elkaar slechts één keer per maand zagen. Opvallend genoeg heeft de coronacrisis Benjamin en Lieke juist veel gebracht.

Lieke Martens en Benjamin van Leer gaan trouwen
© Instagram: @Liekemartens

“Topsport en relaties gaan niet altijd hand in hand”, zei Van Leer destijds. “We waren beiden druk bezig met onze carrière in het professioneel voetbal. Beiden druk en op grote afstand van elkaar. We konden elkaar door onze drukke trainingsschema’s niet vaak zien.” Toen kwam ineens de lockdown door Covid. “We gingen ineens, van elkaar eens per maand zien naar 24/7 op elkaars lip zaten. Dat was een leuke test kan ik je zeggen, haha.”

Martens en Van Leer gaan trouwen

“Gelukkig hebben wij de test doorstaan.” En met verve, want naar aanleiding daarvan wist Van Leer zeker dat Lieke Martens de vrouw van zijn dromen is. Hij vroeg haar in 2022 ten huwelijk en na het ja-woord zal dat dit jaar plaatsvinden. Benjamin van Leer en Lieke Martens trouwen in Zuid-Spanje, ergens aan de Costa del Sol. In het land waar Lieke Martens jarenlang heeft gewoond en waar haar vriend nu juist veel van zijn dagen spendeert.

Lieke Martens heeft de liefde gevonden in een ex-keeper
© Instagram: @Liekemartens

Van Leer kwam niet in de plannen van Ajax voor en maakte een transfer naar Sparta Rotterdam. Daar eindigde zijn voetbalcarrière in mineur. Na zes wedstrijden te hebben gekeept in twee jaar tijd, besloot Van Leer het profvoetbal vaarwel te zeggen. Hij had wel aanbiedingen in Nederland, maar koos uiteindelijk voor de liefde voor Martens. Tegenwoordig werkt hij als makelaar en verkoopt hij huizen in Spanje.

Gezonde relatie

Lieke Martens liet aan het Algemeen Dagblad weten nu pas echt gelukkig te zijn. “We zijn op een leeftijd dat dit belangrijk is. Het is fijn zo, zoals het hoort. Hij is nog geregeld in Spanje voor de makelaardij, maar voor de rest zijn we grotendeels samen. We hebben allebei een topsportcarrière (gehad) en hebben vierenhalf jaar gescheiden van elkaar geleefd. Nu hebben we de balans gezocht én gevonden. Je wilt nu eenmaal samen zijn als je een relatie hebt. Dat is echt waar we naar verlangd hebben.”

Benjamin en Lieke Martens worden man en vrouw
© Instagram: @Liekemartens

ook interessant

Memphis Depay maakt nog allesbehalve indruk bij Manchester United. De leidend topscorer van de Eredivisie wist in Engeland...

Ferri Somogyi werd bekend als Rik in Goede Tijden, Slechte Tijden, en meer dan dat kon hij niet...

Het wil nog niet echt vlotten met de tennisloopbaan van Eugenie Bouchard. De Canadese kwam op de Australian...

PSV heeft Vitesse in eigen huis verslagen. Jürgen Locadia maakte de openingstreffer na een blunder van Piet Velthuizen,...

Als we de verhalen moeten geloven, heeft het Olympisch dorp in Rio de Janeiro meer weg van een...

Nederland en Brazilië lijken gigantisch op elkaar. Alles is hetzelfde, maar dan net anders. Op één punt moeten...