Search
Close this search box.
AZ

Laatste kampioen AZ neemt afscheid

Maarten Martens vertrekt deze winter bij AZ. De Belg gaat zijn geluk beproeven in Griekenland bij PAOK Saloniki. Met het vertrek van Martens gaat de laatste speler weg van de kampioensploeg van de Alkmaarders in 2009.

“Met Schaars, Pocognoli, Swerts en Dembélé heb ik het daar nog wel eens over. Je hebt toch samen wat meegemaakt. Dat ik nu de laatste ben die weggaat, daar werd ik de afgelopen dagen vaak aan herinnerd. Wat ons toen sterk maakte was de breedte van de selectie. Vielen er achterin spelers weg, dan stonden er anderen op. Zoiets heb ik daarna nooit meer meegemaakt. Dat is misschien wel het grootste verschil met nu. Kees Luijckx kwam erin als Moisander wegviel en Poulsen als er iets met Pocognoli was. Voorin hadden we met Graziano Pellè en Ari goede vervangers voor Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembélé.”

Vooral Mounir El Hamdaoui was erg belangrijk tijdens AZ’s kampioensjaar. “Alles wat Mounir dat jaar deed, veranderde in goud. Hij was zó belangrijk. Op het middenveld maakten De Zeeuw en Schaars het elftal compleet. En dan was er nog Mendes da Silva, die ik in Griekenland weer ga tegenkomen, want hij speelt bij Panathinaikos.”

ook interessant

Het volgende verhaal klinkt als een bijzonder slechte grap, maar dat is het toch echt niet. Australian Footballer Jarryd...

Wesley Sneijder scoorde vanavond de heel erg belangrijke 1-1 voor Nederland tegen Turkije en liet daarna met zijn gejuich...

Limburger Frans Timmermans toonde zich afgelopen weekend dolbij met de promotie van Roda JC en dat nam iemand in...

Om te weten dat een Olympisch dorp één bom hormonen en testostereon is, hoef je alleen dit berichtje...

Iedereen is fan van Zlatan, dus ook de Zweedse koning. De vorst gaat dinsdagavond een vorkje prikken met...

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt heeft de Golden Boy Award gewonnen, de prijs voor het grootste talent op de...