Search
Close this search box.
AZ

Laatste kampioen AZ neemt afscheid

Maarten Martens vertrekt deze winter bij AZ. De Belg gaat zijn geluk beproeven in Griekenland bij PAOK Saloniki. Met het vertrek van Martens gaat de laatste speler weg van de kampioensploeg van de Alkmaarders in 2009.

“Met Schaars, Pocognoli, Swerts en Dembélé heb ik het daar nog wel eens over. Je hebt toch samen wat meegemaakt. Dat ik nu de laatste ben die weggaat, daar werd ik de afgelopen dagen vaak aan herinnerd. Wat ons toen sterk maakte was de breedte van de selectie. Vielen er achterin spelers weg, dan stonden er anderen op. Zoiets heb ik daarna nooit meer meegemaakt. Dat is misschien wel het grootste verschil met nu. Kees Luijckx kwam erin als Moisander wegviel en Poulsen als er iets met Pocognoli was. Voorin hadden we met Graziano Pellè en Ari goede vervangers voor Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembélé.”

Vooral Mounir El Hamdaoui was erg belangrijk tijdens AZ’s kampioensjaar. “Alles wat Mounir dat jaar deed, veranderde in goud. Hij was zó belangrijk. Op het middenveld maakten De Zeeuw en Schaars het elftal compleet. En dan was er nog Mendes da Silva, die ik in Griekenland weer ga tegenkomen, want hij speelt bij Panathinaikos.”

ook interessant

Feyenoord heeft weer eens weten te winnen van Ajax en dus kunnen de Rotterdammers hun lol niet op....

Een stormloop op vliegtickets richting de Europa Leauge-finale levert ware woekerprijzen op: voor een ticket naar Stockholm betaal...

Louis van Gaal was gisteren te gast bij RTL Late Night, waar hij het weer niet kon nalaten...

Ajax heeft Juventus uitgeschakeld in de Champions League. Echt waar. Kun jij het al geloven? Niets zo leuk...

In Zuid-Amerika is men ervan overtuigd dat er gemanipuleerd is tijdens de WK loting vorige week in Salvador....

Wie denkt dat alleen voetballers de mooiste vrouwen aan zich weten te binden hebben het goed mis. Ook...