Search
Close this search box.
Copyright-ProShots-1102349

Kuyt op seizoenskaart Feyenoord

Feyenoorders hebben deze week de nieuwe seizoenkaart binnengekregen. Daarop staat een anonieme Feyenoord-speler die het met gebalde vuisten uitschreeuwt ten overstaan van een uitzinnig publiek.

Het beeld op de foto kwam veel supporters echter toch wel heel erg bekend voor. Op verschillende Feyenoord-fora waren ze er als snel uit: het was Dirk Kuyt, zeven jaar geleden op de foto gezet door John de Pater toen hij in de Kuip scoorde tegen Ajax (3-2 winst).

Op de seizoenkaart is Kuyt echter niet goed herkenbaar. Hij mist hij zijn rugnummer en shirtsponsor. Ook zijnde juichende supporters niet meer herkenbaar gemaakt op de seizoenskaart.

Het ontwerp is tot stand gekomen na een prijsvraag, legt Feyenoord-voorlichter Raymond Salomon uit. Een jonge Feyenoordfan kwam op het idee om iets te doen met ‘de fysieke interactie tussen spelers en publiek’. Uiteindelijk bleek de foto uit 2006 het meest geschikt.

“We hebben de foto natuurlijk wel bewerkt, want het gaat niet om één specifieke speler of supporter. Het is een universeel beeld; dat gaat over de verbondenheid tussen de spelers en de supporters.” Daarom heet hij dit jaar ook een ‘se12oenkaart’, een typografische knipoog naar de twaalfde man.

© Feyenoord
© Feyenoord

ook interessant

Zie hier de samenvatting Nederland – Argentinië. De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië is in Sâo Paulo geëindigd...

Sevilla won woensdagavond de finale van de Europa League na strafschoppen van Benfica, maar het opvallendste moment was...

Arjen Robben gaat een boek uitbrengen. Dit doet hij samen met twaalf basisscholen uit zijn provincie Groningen. Hoofdrol...

Het kan je niet ontgaan zijn dat Feyenoord vandaag de landstitel liet glippen. Oké, als er volgende week...

In Arnhem is men flink aan het shoppen om de selectie op kampioensniveau te krijgen. Na het aantrekken...

De angst sloeg AS Roma-fans gisteravond om het hart: club-uitblinker Kevin Strootman viel huilend van de pijn uit,...