Search
Close this search box.
Copyright-ProShots-1102349

Kuyt op seizoenskaart Feyenoord

Feyenoorders hebben deze week de nieuwe seizoenkaart binnengekregen. Daarop staat een anonieme Feyenoord-speler die het met gebalde vuisten uitschreeuwt ten overstaan van een uitzinnig publiek.

Het beeld op de foto kwam veel supporters echter toch wel heel erg bekend voor. Op verschillende Feyenoord-fora waren ze er als snel uit: het was Dirk Kuyt, zeven jaar geleden op de foto gezet door John de Pater toen hij in de Kuip scoorde tegen Ajax (3-2 winst).

Op de seizoenkaart is Kuyt echter niet goed herkenbaar. Hij mist hij zijn rugnummer en shirtsponsor. Ook zijnde juichende supporters niet meer herkenbaar gemaakt op de seizoenskaart.

Het ontwerp is tot stand gekomen na een prijsvraag, legt Feyenoord-voorlichter Raymond Salomon uit. Een jonge Feyenoordfan kwam op het idee om iets te doen met ‘de fysieke interactie tussen spelers en publiek’. Uiteindelijk bleek de foto uit 2006 het meest geschikt.

“We hebben de foto natuurlijk wel bewerkt, want het gaat niet om één specifieke speler of supporter. Het is een universeel beeld; dat gaat over de verbondenheid tussen de spelers en de supporters.” Daarom heet hij dit jaar ook een ‘se12oenkaart’, een typografische knipoog naar de twaalfde man.

© Feyenoord
© Feyenoord

ook interessant

PSV lijkt de voorronde van de Champions League te kunnen vergeten door een zware uitnederlaag tegen Heerenveen. Het...

Open een willekeurig Instagram-account van een voetballer en dikke kans dat je hem in het gezelschap ziet van een rondborstige...

Iedereen weet wel zo’n beetje dat Olcay Gülsen ooit verloofd was met Edgar Davids, maar die relatie liep...

Zlatan mag dan geweldig voetballen in Frankrijk, de Franse taal is hij nog maar amper machtig. De sterke...

Rafael van der Vaart wordt voor de tweede keer papa. Zijn handbalvrouw Estavana Polman (24) liet zojuist op...

De beste tennisster allertijden Serena Williams beviel twee weken geleden van haar eerste kindje. Vandaag plaatste ze de...