Search
Close this search box.
Copyright-ProShots-1102349

Kuyt op seizoenskaart Feyenoord

Feyenoorders hebben deze week de nieuwe seizoenkaart binnengekregen. Daarop staat een anonieme Feyenoord-speler die het met gebalde vuisten uitschreeuwt ten overstaan van een uitzinnig publiek.

Het beeld op de foto kwam veel supporters echter toch wel heel erg bekend voor. Op verschillende Feyenoord-fora waren ze er als snel uit: het was Dirk Kuyt, zeven jaar geleden op de foto gezet door John de Pater toen hij in de Kuip scoorde tegen Ajax (3-2 winst).

Op de seizoenkaart is Kuyt echter niet goed herkenbaar. Hij mist hij zijn rugnummer en shirtsponsor. Ook zijnde juichende supporters niet meer herkenbaar gemaakt op de seizoenskaart.

Het ontwerp is tot stand gekomen na een prijsvraag, legt Feyenoord-voorlichter Raymond Salomon uit. Een jonge Feyenoordfan kwam op het idee om iets te doen met ‘de fysieke interactie tussen spelers en publiek’. Uiteindelijk bleek de foto uit 2006 het meest geschikt.

“We hebben de foto natuurlijk wel bewerkt, want het gaat niet om één specifieke speler of supporter. Het is een universeel beeld; dat gaat over de verbondenheid tussen de spelers en de supporters.” Daarom heet hij dit jaar ook een ‘se12oenkaart’, een typografische knipoog naar de twaalfde man.

© Feyenoord
© Feyenoord

ook interessant

Bjorn Kuipers zal één van de 25 scheidsrechters worden die actief zijn tijdens het WK 2014. De laatste...

Trainer Marco van Basten vertrekt bij SC Heerenveen. De trainer verlengt zijn aflopende contract bij de Friese club...

Zie hier de samenvatting Nederland – Argentinië. De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië is in Sâo Paulo geëindigd...

Max Verstappen speelt in een vandaag gelanceerde campagne ‘Energy to Perform’ de hoofdrol als Formule 1 held. De...

Vardy is having a party. Dat klopt zeker. De spits van Leicester City schiet de ene, naar de...

Het Ajax-lid dat enige tijd geleden al beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag tegen jeugdspelers, is nu definitief uit...