Search
Close this search box.
De keeper van Trabzonspor schopt een vuurwerkbom weg. © skorer.milliyet.com.tr

Kuyt: ‘Ik ben niet snel bang, maar nu…’

Wij zijn in Nederland al verontwaardigd als iemand een strandbal op het veld gooit, maar in Turkije is het allemaal een stukje erger.

Toen Dirk Kuyt gisteravond met zijn club Fenerbahçe op bezoek ging bij Trabzonspor, gooiden de supporters onder andere vuurwerkbommen, messen en bakstenen op het veld. Bij een 1-0 voorsprong voor Fener werd de wedstrijd gestaakt.

Maar daarmee was het horrorverhaal voor Kuyt nog niet afgelopen. Samen met zijn teamgenoten werd hij in gepantserde politievoertuigen naar de kleedkamer vervoerd, waar hij uit veiligheidsoverwegingen moest blijven.

“Dit was levensgevaarlijk en heb ik echt nog nooit meegemaakt. Ik ben niet snel bang, maar nu…” vertelt een aangeslagen Kuyt aan De Telegraaf. “We waren nog geen kwartier aan het voetballen toen er een mes met een lemmet van vijftien centimeter werd gegooid. Corners konden we niet nemen, omdat de supporters een levensgroot net naar beneden hadden gehaald en alles naar de hoekschopnemer gooiden: bakstenen, telefoons, vuurwerk en zelfs deurklinken. Politieagenten stonden met schilden klaar om de spullen tegen te houden.”

Kuyt maakt wel vaker wat mee in Turkije, maar dit was ook voor hem extreem. “In de Superlig zijn veel duels beladen en lopen de emoties wel vaker op. Maar wat er in Trabzon gebeurde, is met geen pen te beschrijven. Het is ongelooflijk dat dit in het hedendaagse voetbal nog kan en moet wat mij betreft hard worden aangepakt.”

ook interessant

Racetalent Max Verstappen wordt bij de Formule 1 dikwijls omringd door de lekkerste pitspoezen, maar die verleidingen wil de...

Leroy Fer stapte afgelopen weekend in het huwelijksbootje met zijn vriendin Xenia Schipaanboord. De middenvelder liet op de...

Tsja, je bent Lionel Messi of je bent het niet. In zijn eerste training na zijn hamstringblessure laat...

Er is geen ontkomen aan: 2016 was een rotjaar. Onze legendarische nummer 14, de beste voetballer die Nederland...

Lang was Marieke Elsinga één van de meest felbegeerde vrijgezellen van Nederland. Ze werd onder andere gelinkt aan...

Sierd de Vos: je houdt van hem of je haat hem – een middenweg is er niet. Twitteraar...