Search
Close this search box.
Het kasteel Sparta

Gijp: ‘Kunstgras hoort bij hockey’

Steeds meer voetbalclubs stappen over op kunstgras. Vanaf volgend seizoen zal ook Sparta zijn wedstrijden afwerken op kunstgras. Oud-spelers zijn er totaal niet over te spreken. “Ik vind het verschrikkelijk. Hiermee komt een einde aan een tijdperk”, aldus oud-speler René van der Gijp.

“Sparta is de club van spelers als Ger ter Horst, Nol Heijerman en Hans de Koning. Bij dit soort mannen zal geen haar op hun hoofd eraan denken om op kunstgras te gaan voetballen”, vervolgt Van der Gijp zijn klaagzang. “Als er op het Kasteel 10.000 mensen op de tribune zitten, komen er 9990 vanwege de historie en tien zijn er verdwaald. Het is een traditieclub. Dat is de enige reden dat er nog mensen komen kijken. Dan moet je niet op kunstgras gaan voetballen. Dat is voor hockey. Anders krijg je veredeld zaalvoetbal.”

Vd Gijp staat niet alleen in zijn kritiek. Leo Beenhakker, die de technische zaken bij Sparta doet, zegt dat de beslissing om op kunstgras te gaan spelen niet van harte is genomen. Het moet de club uiteindelijk een besparing van 1,5 miljoen euro opleveren. “Ik ben als traditionele voetbalman een voorstander van echt gras, maar gezien de financiële situatie bij Sparta begrijp ik deze keuze”, aldus Beenhakker.

VD Gijp is het daar abslouut niet mee eens: “Dat geeft slechts aan dat het water de club echt tot aan de lippen staat. Misschien is het wel gewoon over met Sparta en komen ze nooit meer terug in de eredivisie.”

Ook oud-speler Nol Heijerman, ruim 200 duels voor Sparta, twijfelt. “Wat moet ik ervan zeggen? Zo goed gaat het niet met de club. Misschien gaan ze op kunstgras wel beter spelen”, reageert hij met een knipoog. “Sparta moet bezuinigen en onder de huidige omstandigheden snap ik dit besluit, maar ik ben zelf geen voorstander van kunstgras. Het is een nieuw hoofdstuk in een triest seizoen.”

ook interessant

De cabaretiers van De Kwis namen zaterdagavond Jack van Gelder’s uitspatting van het WK 1998 op de hak....

Terwijl voor de meeste Nederlanders de vakantie nog moet beginnen, zijn onze voetballers bijna allemaal weer begonnen. In...

2023 is tot op heden weer zo’n heerlijk sportjaar geweest – en heeft ons ook weer vele fantastische...

Oké, we zeggen Cristiano Ronaldo’s ex, maar we kunnen natuurlijk ook Bradley Cooper’s vriendin zeggen. Irina Shayk is...

Michael van Praag, de voorzitter van de KNVB, is niet terughoudend in zijn kritiek op FIFA-baas Sepp Blatter....

Het loopt niet helemaal lekker bij AC Milan. Ook gisteren leverde de club van Nigel de Jong en...