Search
Close this search box.
Kuipers

Kuipers wil eerder naar huis dan Oranje

Bjorn Kuipers zal één van de 25 scheidsrechters worden die actief zijn tijdens het WK 2014. De laatste keer dat een Nederlandse scheidsrechter deze eer kreeg is alweer twaalf jaar geleden.

Kuipers is dan ook enorm trots op het feit dat hij komende zomer op het allerhoogste niveau mag acteren. “Dit is natuurlijk een geweldig bericht. Ik ben enorm trots dat we dit als team mogen meemaken.’’, liet Kuipers optekenen. ‘’Wedstrijden leiden op een WK is voor een scheidsrechter het hoogst haalbare en geldt als absoluut hoogtepunt in mijn carrière. Ik kijk er enorm naar uit om in Brazilië samen met mijn team op het veld te staan en ik hoop dat we een aantal mooie wedstrijden mogen leiden. Voor nu gaat het vizier op de tweede helft van het Nederlandse en Europese seizoen.”

Waar de topscheidsrechter vorig jaar al kennis maakte met Brazilië tijdens de Confederations Cup  en daar zelfs de finale mocht fluiten, daar zijn de wedstrijden die hij aanstaande zomer krijgt toegewezen afhankelijk van de prestaties van het Nederlands elftal. Mocht Oranje namelijk ver reiken tijdens het toernooi, dan is de kans groot dat het voor Kuipers al na de poulefase ophoudt.

Desondanks ziet hij liever Oranje ver komen dan dat hij zelf misschien nog een mondiale finale mag fluiten. “Ik ben van jongs af aan al een enorme fan van het Nederlands elftal. Ik zou het dan ook geen probleem vinden om na de poulefase geen wedstrijd meer te mogen fluiten zodat ik Oranje kan gaan aanmoedigen”, aldus Kuipers.

Scheidsrechtersbaas Van Egmond is enorm blij met de aanstelling van Kuipers. Naast het feit dat zijn uitverkiezing volgens de oud-scheidsrechter volledig terecht is, benadrukt Van Egmond ook dat het een stimulans is voor alle Nederlandse scheidsrechters. “Nederlandse arbiters op een eindtoernooi is een enorme stimulans voor de hele Nederlandse arbitrage en met name voor onze talentvolle jongere scheidsrechters. Team Kuipers heeft jarenlange ervaring in het leiden van internationale topwedstrijden”, aldus Van Egmond.

Op het EK 2012 was Kuipers en zijn team, bestaande uit assistent-scheidsrechters Van Roekel en Zeinstra, ook al actief. Destijds floot hij de wedstrijden Kroatië-Ierland en Frankrijk-Oekraine.

ook interessant

Derrick Williams won vrijdag met de Knicks van de Philadelphia 76ers en vond dat reden om zichzelf te trakteren...

Een bijzonder fragment tijdens de uitzending van FOX Sports vanmiddag, toen Hélène Hendriks gevraagd werd naar een interview...

De jaarlijkse traditie van Koffietijd is opvallend. Het ochtendprogramma waagt zich deze week weer aan een zogenaamde ‘Week van de...

Mario Balotelli is nog maar net over het verdriet van zijn ex Fanny Neguesha heen of hij heeft alweer...

Wij wisten het al langer, maar ook aan de tafel van Voetbal Inside kwam eindelijk ter sprake dat de...

Engeland speelt vanavond om 12 uur tegen Italië in Manaus, een plek die ligt in het tropisch regenwoud....