Search
Close this search box.
Björn Kuipers mag op het WK fluiten. © Pro Shots

Kuipers naar WK

Nederland is op het WK niet alleen bij de voetbalteams vertegenwoordigd: Björn Kuipers is deze zomer namelijk een van de scheidsrechters tijdens het eindtoernooi. Het is voor het eerst sinds 2002 dat een Nederlandse arbiter op het WK actief is, toen Jan Wegereef werd uitverkozen.

De fluitist laat in een reactie van de KNVB weten zeer verheugd te zijn. “Dit is natuurlijk een geweldig bericht. Ik ben enorm trots dat we dit als team mogen meemaken”, aldus de 40-jarige arbiter. “Wedstrijden leiden op een WK is voor een scheidsrechter het hoogst haalbare en geldt als een absoluut hoogtepunt in mijn carrière. Ik kijk er enorm naar uit om in Brazilië samen met mijn team op het veld te staan en ik hoop dat we een aantal mooie wedstrijden mogen leiden.”

Kuipers stond al eerder in Brazilië op het veld, toen hij de Confederations Cup-finale floot. Ook mocht hij vorig seizoen de eindstrijd in de Europa League leiden.

ook interessant

De ene speler staat bekend om zijn verfijnde traptechniek, de andere vooral om zijn kracht. Dat laatste is...

De Braziliaanse ex-voetballer Ronaldo gaat een toernooi organiseren in favela’s. Het toernooi, dat gelijk met het WK voetbal...

Een nogal vreemde manier van scoren, het gebruiken van je billen. Deze Tsjech weet echter een mooi doelpunt...

Het is maar goed dat Joachim Löw volgende week naar Brazilië vertrekt en daar vooral per bus vervoerd...

Duitsland is er in geslaagd de halve finale van het EK te bereiken, maar dat gebeurde allerminst zonder...

FIFA 16 is uit en dus kunnen we de balans opmaken: heeft EA Sports er dit keer wel...