Search
Close this search box.
Björn Kuipers mag op het WK fluiten. © Pro Shots

Kuipers naar WK

Nederland is op het WK niet alleen bij de voetbalteams vertegenwoordigd: Björn Kuipers is deze zomer namelijk een van de scheidsrechters tijdens het eindtoernooi. Het is voor het eerst sinds 2002 dat een Nederlandse arbiter op het WK actief is, toen Jan Wegereef werd uitverkozen.

De fluitist laat in een reactie van de KNVB weten zeer verheugd te zijn. “Dit is natuurlijk een geweldig bericht. Ik ben enorm trots dat we dit als team mogen meemaken”, aldus de 40-jarige arbiter. “Wedstrijden leiden op een WK is voor een scheidsrechter het hoogst haalbare en geldt als een absoluut hoogtepunt in mijn carrière. Ik kijk er enorm naar uit om in Brazilië samen met mijn team op het veld te staan en ik hoop dat we een aantal mooie wedstrijden mogen leiden.”

Kuipers stond al eerder in Brazilië op het veld, toen hij de Confederations Cup-finale floot. Ook mocht hij vorig seizoen de eindstrijd in de Europa League leiden.

ook interessant

Feyenoordfan Rob Hageraats heeft er zeven wedstrijden voor het einde zo veel vertrouwen in dat zijn club landskampioen...

Soms moet je er je volgers even aan herinneren waarom ze je ook alweer volgen, en dat lukt...

Geen beter vermaak dan leedvermaak, vindt de Belgische zender VRT. Het hockeyteam van onze zuiderburen wist Nederland gisteravond...

De Engelse bondscoach Roy Hodgson is streng tijdens het EK: vrouwen en vriendinnen van spelers zijn de komende...

Als je de nacompetitie-pot tussen De Graafschap en Almere City hebt gezien, was het je misschien opgevallen: de...

Een fan van Tottenham en tegelijk ook een goede goochelaar, genaamd Troy, heeft in Londen enkele Arsenal-fans lelijk...