Search
Close this search box.
Kuipers

Kuipers krijgt CL-finale

De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers is door de Europese voetbalbond UEFA aangewezen als scheidsrechter voor de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Atlético Madrid op zaterdag 24 mei.

Nederlands beste scheidsrechter van dit moment krijgt de grote eer om de eindstrijd van het miljoenenbal te fluiten. Kuipers zal na de finale van de Champions League ook naar het WK in Brazilië gaan.

Kuipers reageerde tegenover de KNVB uiteraard ontzettend blij: “Dit is een droom die uitkomt. Op het veld staan tijdens de finale van de Champions League is voor een scheidsrechter net als voor voetballers een van de hoogst haalbare prestaties in het voetbal. Dat maakt ons enorm trots en wij zijn iedereen die ons heeft gesteund en heeft bijgestaan in de afgelopen jaren ontzettend dankbaar. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met mijn team dit prachtige treffen tussen twee Spaanse clubs in Lissabon te leiden.”

Vorig jaar floot Kuipers al de finale van de Europa League en de finale van de Confederations Cup. Het is voor hem te hopen dat Oranje niet ver komt op het WK, zodat hij ook daar tot ver in het toernooi mag fluiten.

ook interessant

Het kan soms gebeuren dat je als verdediger de bal op vervelende wijze in eigen doel werkt. Deze...

Als het aan de Belgische zangers van Clouseau ligt moet het oranjelegioen deze zomer tijdens het EK Voetbal...

PEC Zwolle versloeg gisteren op uiterst overtuigende wijze Ajax in een enerverende bekerfinale. Trainer Ron Jans had het...

Voetbal Inside is alweer even voorbij en dus vullen de redacteuren van het praatprogramma hun tijd nu online....

Georginio Wijnaldum: vliegensvlugge middenvelder, goalgetter en… magiër? De kersverse Liverpool-aankoop doet iedereen versteld staan door op de training...

Het temperament van Sergio Ramos is bekend en dat levert de verdediger in wedstrijden nogal eens een kaart...