Search
Close this search box.

Kraay: ‘Voel me geen stijlicoon’

Volgens Hans Kraay jr. is de voetbalwereld tegenwoordig veel te veel bezig met uiterlijk vertoon. Volgens Kraay zijn internationale voetbaltalenten alleen nog maar bezig met uiterlijk en auto’s.

“Het draait maar om twee dingen: kleren en auto’s. Als je niet aankomt in een Porsche, Maserati of Ferrari kun je beter lopen. En als ik aanschuif bij De Tafel van Kees zie ik Peter Bosz en Marcel Brands in een gatenbroek zitten. Daar is iemand als David Beckham vast ooit mee begonnen. En iedereen volgt. Dan denk ik dat ik misschien wat achterloop.”

Hij vervolgt: “We maken ons allemaal veel te druk. Zo had heel Nederland ineens een mening over ’die ene hoed’ van Memphis Depay. Hij kwam een keer met een grote hoed op bij Oranje en toen vond iedereen hem arrogant. Ik vond het een prima hoedje, kan mij het verrotten!”

De kapsels van de voetballers zijn ook voorbeelden voor de jeugd: “Als Paul Pogba twee strepen over zijn hoofd laat scheren, willen alle jongetjes dat ook. En ik kom Hakim Ziyech geregeld tegen en zeg hem dan dat het de hoogste tijd is om naar de kapper te gaan. Kan hij wel om lachen, hij zit er namelijk elke week. Johan Derksen zou wel een keer met hem mee mogen. Voor z’n snor.”

Zelf vindt Kraay niet dat hij een stijlicoon is, al zit hij er ook altijd verzorgd uit: “Ik maak in Nederland reclame voor Only for Men. En zij zorgen dat ik mij ook heel behoorlijk kleed. Mijn vrouw Sofie kiest verder wat ik draag, als ik dan een pak aantrek en ik kijk in de spiegel ’s ochtends denk ik wel: tjonge dat ziet er weer goed uit vandaag!”

Voor Kraay is er maar één stijlicoon in de voetbalwereld: “Philip Cocu van PSV draagt de mooiste pakken van alle trainers in Nederland. Met mooie, strakke broekspijpen. Op maat gemaakt, dat zie je.”

ook interessant

Hansiehansie heeft zichzelf in een lastig parket gebracht. De trainer van Cuijk werd tijdens de wedstrijd tegen FC...

Ajax weet zijn tegenstander, en dat is er één van formaat. Real Madrid is de volgende horde op...

De bejaarde cabaretier Freek de Jonge in een tv-programma, dat staat meestal garant voor wat zure quotes. Zo...

Het Chinese bedrijf Huawei is met twee Nederlandse clubs is gesprek over een mogelijke sponsorovereenkomst. Het zou gaan...

Ex-Feyenoorder John GUidetti mag vertrekken bij zijn club Manchester City. De Zweed, die furore maakte in de Rotterdamse...

Ajax spelers zijn altijd gewild geweest en dat is geen wonder. De voetbalschool en het selectiewerk van de...