Search
Close this search box.
Kondigt Derksen ontslag aan met tirade

Kondigt Derksen ontslag aan met deze genadeloze tirade over RTL?

Johan Derksen neemt zelden een blad voor de mond, maar meestal houdt de besnorde analist zich wel in als het over zijn eigen werkgever gaat. Tot gisteravond.

Derksen liet zich in een lang betoog genadeloos uit over moederzender RTL 4: onder andere de slechte programma’s, Humberto Tan én grote baas Erland Galjaard moesten eraan geloven. Aanleiding was een column van AD-journaliste Angela de Jong, die zware kritiek uitte op de zender.

“En toen ik gekeken had, dacht ik: Ja ik begrijp waarom die mevrouw dat geschreven heeft. Het is gewoon slecht”, stelde de sigaarsnor. “Vanavond op RTL4: Humberto en daarna Nick en Simon. Nou dan ga ik nog liever naaktzwemmen in het bos.”

Vooral Humberto kan op weinig sympathie rekenen van Derksen. “Alles is gemaakt aan die man. En al die bekende Nederlanders die daar aanschuiven, die zijn met hetzelfde sop overgoten en zitten zich ook aan te stellen. Het zijn volwassen mensen die zich gedragen als kleuters.”

Ook Derksen’s eigen baas, RTL-chef Erland Galjaard, krijgt een veeg uit de pan. “Zit ik mij weken te ergeren aan een geweldige lul in RTL Boulevard en dan lees ik in de krant dat hij er zit omdat hij een boezemvriend is van de zenderbaas van RTL4. Als dat je reden is! Wilfred, jij zit hier toch ook niet omdat jij de boezemvriend bent van de baas van RTL?”

Als tafelgast Jan Boskamp gekscherend vraagt of Derksen & co hun contract al hebben verlengd, antwoordt Johan bloedserieus: “Je moet altijd eerlijk zijn. Daar heb ik al vaak mijn eigen glazen mee ingegooid, maar je moet geloofwaardig blijven.”

Terwijl Genee wanhopig probeert het onderwerp weer naar bekervoetbal te manuoevreren, voegt Derksen nog toe: “Maar ik moet wel zeggen: als RTL 4 ons wil hebben, staan we daar niet afwijzend tegenover.”

ook interessant

Er is een voortdurende rivaliteit tussen Catalonië en Madrid, maar misschien dat deze lokale journalist ietsje te ver gaat in zijn...

De transfer van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur begint langzaam uit te draaien op een groot drama. Bij de BBC werd de teleurstellende...

Mocht je een oogje hebben op de Belgische schoonheid Fanny Neguesha, dan is je kans (voorlopg) verkeken. Het...

Louis van Gaal had het uitstekend naar zijn zin op het eindejaarsgala van Manchester United. De flamboyante trainer...

De buitensporige beet van Luis Suarez heeft veel teweeg gebracht. Het internet wordt overspoeld met photoshops en memes...

Graag stellen we je voor aan Luana Randazzo, de vriendin van Jari Vandeputte. De Belgische middenvelder – die...