Search
Close this search box.
Ronald Koeman vindt het 'te gek voor woorden' dat PEC Zwolle Europa in gaat. © Pro Shots

Koeman bezorgd over Oranje

Het was voor velen een wake-up call, het kansloos verloren oefenduel van het Nederlands elftal tegen Frankrijk (0-2). Ook Ronald Koeman maakt zich zorgen.

“Ik ben benieuwd wie de doelstelling van halve finale WK ooit heeft bepaald. Oranje heeft zeker nog een lange weg te gaan”, vertelt de Feyenoord-trainer aan NUsport, waarin hij ook ingaat op zijn eigen drie spelers die woensdagavond in actie kwamen.

“Bruno Martins Indi, Jordy Clasie en Jean-Paul Boëtius hebben gebracht wat ze kunnen, maar iedereen heeft gezien dat er een aantal niveautjes bij moeten voor Oranje. Dat is voor mijn spelers logisch. Ze zijn jong en fysiek nog niet honderd procent, dus zullen nog stappen moeten maken. Of ze dat lukt, weet niemand.” Volgens Koeman is een stap naar het buitenland voor veel jongelingen noodzakelijk, omdat ze hier in Nederland niet voldoende getest worden.

ook interessant

Technisch Directeur Marc Overmars gelooft dat Ajax kan terugkeren in de Europese top. “Het zal wel lastig worden....

Voormalig ADO Den Haag speler Ferrie Bodde wordt de komende vijf dagen in een kunstmatige coma gehouden. De...

Ajax kan morgenmiddag tegen PSV geen beroep doen op aanvoerder Siem de Jong. De middenvelder is geblesseerd geraakt...

Marco Asensio leek het zoveelste irritante juichgebaar te maken toen hij woensdag de 1-2 tegen Ajax binnentikte. Maar...

Memphis Depay en Manchester United: een gelukkig huwelijk is het nooit geworden. Dat de aanvaller kwaliteiten heeft staat...

De vriendin van Jan Joost van Gangelen is Marieke Schipper. Het stel heeft twee kinderen....