Search
Close this search box.
Ronald Koeman vindt het 'te gek voor woorden' dat PEC Zwolle Europa in gaat. © Pro Shots

Koeman: ‘Belachelijk dat PEC Europa in gaat’

Ronald Koeman gunt PEC Zwolle geen Europees avontuur. Volgens de Feyenoord-trainer is het belachelijk dat de ploeg door de plek in de bekerfinale hoogstwaarschijnlijk Europa in gaat.

“Er gaat straks normaal gesproken een team Europa in dat er niet thuis hoort”, vertelt hij tegenover verschillende media. “Met alle respect voor Ron Jans en zijn team, maar eigenlijk is NEC voor PEC Zwolle de enige echte tegenstander geweest in het bekertoernooi. Via een paar amateurploegen en teams uit de Jupiler League halen ze de halve finale. Ze verslaan NEC en spelen nu vrijwel zeker Europees voetbal. Dat vind ik te gek voor woorden.”

Vanaf 2015 krijgen bekerwinnaars geen Europees ticket meer van de UEFA. Een goede zaak, vindt Koeman. “Dan hebben ze in ieder geval één goed besluit genomen.”

ook interessant

Een ongekende prestatie van de Nederlandse baanwielerploeg de afgelopen dagen op het WK in Apeldoorn. Woensdagavond begon het...

Zanger Flemming doet tienduizenden harten van tienermeisjes sneller kloppen. Toch moeten we hen teleurstellen. De Brabander is al...

Ajax was nog lang in de race voor de landstitel en bereikte de finale van de Europa League,...

We kennen Roger Federer als een ware magiër op de tennisbaan, maar wisten nog niet dat de Zwitserse...

Of ze de nieuwe Kiki Bertens is moeten we afwachten, maar de 22-jarige tennisster Sem Wensveen trekt genoeg...

Jutta Leerdam heeft de liefde weer gevonden. Maar zij is niet de enige, ook Koen Verweij heeft een...