Search
Close this search box.
Frank de Boer

KNVB wil Ajax – ADO en PSV – Feyenoord tegelijk

Als het aan de KNVB ligt spelen Ajax en Feyenoord volgend weekeinde tegelijkertijd. Dit omdat beide duels beslissend kunnen zijn in de titelrace.

Ajax kan op zondag 13 april kampioen worden als het zelf thuis wint van ADO Den Haag en Feyenoord punten verspeelt in de uitwedstrijd bij PSV. De wedstrijd van de Amsterdammers staat echter om 12.30 uur gepland en het duel in Eindhoven om 16.30 uur.

“We gaan morgen in gesprek met de autoriteiten, de clubs en de uitzendgerechtigden”, aldus een woordvoerder van de voetbalbond. De KNVB verwacht de komende dagen uitsluitsel te kunnen verschaffen.

Ajax-trainer Frank de Boer zei direct na de 1-1 bij Vitesse al weten wel te voelen voor 14.30 uur als aanvangstijdstip voor beide wedstrijden. “Voor mij is dat heel simpel. Het lijkt me ook niet handig als 50.000 mensen in of rond de Arena moeten wachten totdat Feyenoord is afgelopen. En wat denk je van al onze fans die in de stad gaan kijken?”

ook interessant

Bij de wedstrijd in de Jupiler League tussen FC Volendam – MVV heeft zogenaamde supporter van de thuisclub...

Johan Cruijff zal komende week niet naar de wedstrijd van Ajax tegen Barcelona gaan. Ook al woont de...

Een bijzonder ongelukkig shot van bankzitters Jan Vertonghen (geblesseerd) en Thomas Vermaelen (geschorst). De twee verdedigers worden lachend...

Nu Rafael van der Vaart uitgebreid in het nieuws is met een nieuwe liefde, kan ook een update...

Het stond 0 -1 voor Gaz Metan toen het spel volledig uit de hand liep. Al Bawab, wie...

Nadat eerder in maart zijn levenspartner Daniëlle overleed, krijgt René van der Gijp opnieuw een klap te verwerken....