Search
Close this search box.
Knipsel

KNVB schrikt van staat Oranje-kamp

Een Nederlandse delegatie die afgelopen weken het WK-basiskamp van Oranje in Rio de Janeiro bezocht, is geschrokken van de slechte staat waarin de accommodatie verkeert. Vanaf 6 juni zal Oranje hier de trainingen afwerken, maar het is nog lang niet klaar.

Jaap Kuiper, directeur van de Braziliaanse divisie van AkzoNobel ging met de KNVB mee naar het trainingscomplex van de lokale club Flamengo: “Het leek de plaggenhut van oom Tom wel. Het veld was een zandbak, de tribunes waren afgebladderd en in de kleedkamers zou je de tweede reserves nog niet zetten. Het complex is absoluut nog niet klaar om Oranje te ontvangen”, vertelt Kuiper.

De KNVB, die ook tijdens de oefen-trip naar Brazilié in 2011 gebruik maakte van het oude stadion van Flamengo, heeft inmiddels besloten tot een grondige opknapbeurt die momenteel in gang is gezet.

Daarnaast is de bouw van de WK-stadions van São Paulo, Curitiba en Cuiabá ook nog niet gereed. De Arena Corinthians van São Paulo, waar de openingswedstrijd op 12 juni en Nederland – Chili op 23 juni gespeeld wordt, is ook niet op de gewenste datum gereed. Het stadion mist dan nog een deel van het dak, vipboxen en beeldschermen.

Ook is de bestrating rond het stadion van Porto Alegre, waar Oranje op 18 juni tegen Australië speelt, nog lang niet klaar. “Er moet nog 140.000 vierkante meter worden gelegd, hetgeen twee tot drie maanden kost”, zei FIFA-secretaris Jérôme Valcke deze week. “En zonder de bestrating kunnen we geen mediapark bouwen.”

ook interessant

Er lekten zojuist schokkende beelden uit op Twitter. Het Nederlands elftal heeft een dagje vrij en Youri Mulder,...

De pers weet het zeker: het is over en uit tussen Barca-voetballer Gerard Pique en zijn beroemde vriendin...

Het is even wennen, maar na vijf jaar armoede staat er weer een fatsoenlijk Nederlands elftal op het...

Een heerlijke dolactie van Ajacied Ruben Ligeon tegen zijn teamgenoot Kolbeinn Sigthorsson tijdens een rondo voorafgaand aan Ajax-Feyenoord...

Feyenoorders hebben deze week de nieuwe seizoenkaart binnengekregen. Daarop staat een anonieme Feyenoord-speler die het met gebalde vuisten...

De fans van Levski Sofia konden afgelopen zaterdag hun geluk niet op toen ze de nabijgelegen club Ludogorets...